onsdag 5. november 2014

Hvordan få diabetes

Hvordan få diabetes

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Diabetes type oppstår oftest hos voksne, men stadig flere unge får sykdommen.


Hvordan få diabetes

Arv er en viktig faktor. Dersom begge foreldrene dine har diabetes type er det svært sannsynlig at du får sykdommen i løpet av livet. Er du i faresonen for å få diabetes type 2? Ved å svare på ni spørsmål får du vite din statistiske risiko for å utvikle diabetes type de neste ti årene, og hva du bør gjøre framover.


Sykdommen skyldes dels nedsatt insulinproduksjon, dels at insulinet virker for dårlig. Trenger du inspirasjon til å gå ned i vekt eller hvordan få i deg nok vitaminer og mineraler, finner du nyttige tips og oppskrifter her. Et godt kosthold er å ta godt vare på seg selv. Så snart blodsukkerbalansen er opprettet, vil det kunne merkes på synet. Hvordan vet jeg om jeg har diabetes ? Kanskje sitter du akkurat nå og synes at du har alle symptomene på diabetes.


Hele tiden utfordres du fordi blodsukkeret påvirkes av mange faktorer. Utviklingen av nye hjelpemidler og medisiner har gitt personer med diabetes en lettere hverdag. Her finner du fakta og informasjon om diabetes type diabetes type LADA, MODY og generell informasjon om diabetes.


Diabetes er en sykdom som skyldes at produksjonen av hormonet insulin er nedsatt eller mangler helt. Her er råd for behandling, senskader, kostråd m. Jeg har lyst til å dele med deg hvordan prosessen med å få ned langtidsblodsukkeret har vært, i tilfelle akkurat du skulle slite med noe av det samme. Les også: Et forsøk på å få ned langtidsblodsukkeret. Personer med diabetes bør få undersøkt føttene årlig for å hindre utvikling av fotsår og få testet sensibiliteten under føttene ved hjelp av en såkalt monofilamenttest.


Hvordan få diabetes

Kontroll av blodtrykk. Sykdommen krever optimalt en regelmessig livsførsel, men hvis en diabetes type blir behandlet riktig, medfører sykdommen ellers kun få eller ingen begrensninger i dagliglivet. Alle med diabetes bør få målt blodtrykket sitt ved hver kontroll hos legen og minst en gang i året.


Bivirkninger inkluderer økt følsomhet i huden, alvorlige fotproblemer som fører til amputasjon, hjertesykdom, høyt blodtrykk, hyperglykemi og hypoglykemi, for å nevne noen. Lege eller diabetessykepleier vil hjelpe deg med å velge insulintype og utarbeide en doseringsplan som passer for deg. Det kan ta litt tid å få doseringsplanen til å passe godt med hvordan du lever. Aktivitet og hvor mye du spiser avgjør hvilken dose insulin du trenger.


Hvordan få diabetes

Når man har diabetes , og blodsukkeret er forhøyet, er det viktig at få en behandling, så blodsukkeret igjen blir så nært normalt som mulig. Det primære mål i behandlingen er simpelthen å holde blodsukkeret stabilt. Et nesten normalt blodsukker minsker risikoen betydelig for å utvikle andre sykdommer med tiden. Når tarmen fordøyer mat, brytes karbohydratene i maten ned til glukosesukker, som tas opp i blodet.


Glukosen er et drivstoff som cellene i kroppen trenger for å virke. Folk som har problemer med å sove kan finne sine blodsukkeret stiger. Det er derfor viktig at du får en god natts søvn. Drikker koffeinfri kaffe kan også senke blodsukkeret.


Hvis blodsukkeret er faretruende høy, får medisiner fra legen din. Mange medisiner knyttet til diabetes og høyt blodsukker har risikable. Men, vær forsiktig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg