fredag 14. november 2014

Foreldrepermisjon 2019

Les mer om foreldrepermisjon og fordelene ved å være medlem i Finansforbundet. Vet du egentlig hva dere har rett på som nybakt mamma og pappa? Foreslår nye endringer. Jobbsikkerhet og lønnsvekst.


DU et Supergavekort på 7kroner. Innloggede tjenester.

Du kan logge på NAVs tjenester med ulikt sikkerhetsnivå. Med MinID kan du sende meldekort, bruke arbeidstjenestene, sjekke utbetalinger m. Med BankI BankID på mobil, Buypass eller Commfides kan du i tillegg søke om ytelser, skrive til NAV og motta meldinger fra NAV. Ved prosent uttak er mødre- og fedrekvoten uker etter 1. Mer konkret vil det si uker ved prosent uttak, og uker ved 1prosent uttak, og uansett så lenge det ytes foreldrepenger fra folketrygden. Hvis kun mor har rett til foreldrepenger, kan hun søke om å få fedrekvoten overført til seg.


Mors foreldrepermisjon vil da bli på uker med 1 dekningsgra eller uker med dekningsgrad. Hvis mor er alene om omsorgen for barnet, er stønadstiden på maksimalt uker med 1 dekningsgrad og uker med dekningsgrad.

Velger du 1prosent, får du kortere permisjon. Men - de aller fleste vil få mer penger utbetalt totalt ved å velge denne prosenten. Kvoten var da den samme enten mor og far valgte foreldrepenger med full eller redusert sats.


Nå er kvotene økt til uker for foreldre som velger foreldrepenger med dekningsgrad. Lovendringen trådte i kraft 1. Du trenger heller ikke så mye dokumentasjon som i dag. Fellesperioden er nå uker.


For at foreldrepermisjonen skal være delt inn i kvoter må begge har rett til foreldrepenger. Hva innebærer retten til foreldrepermisjon ? Disse månedene omfatter mors rett til permisjon i inntil uker under svangerskapet og seks ukers permisjon som er forbeholdt mor etter fødselen. Etter ett års lønnet foreldrepermisjon har hver av foreldrene i tillegg rett til ulønnet permisjon i inntil tolv måneder for hver fødsel. Denne permisjonen må tas i umiddelbar sammenheng med den lønnede permisjonen.


Svangerskapspermisjon, fødselspermisjon og lønnet foreldrepermisjon kan tas ut som delvis permisjon. Nye regler for å søke om foreldrepermisjon : Her er endringene. Det er altså datoen fødselen eller omsorgsovertakelsen skjer på som avgjør om foreldreparet omfattes av nye eller gamle regler. Arbeidsmiljølovens regler om foreldrepermisjon er ikke endret.


Slik blir trolig de nye reglene for foreldrepermisjon og foreldrepenger. Regjeringen vil øke mødre- og fedrekvoten fra 1.

Aina Kregnes, rådgiver i Sticos. Stortinget skal behandle forslaget 6. For lengre fravær gjelder krav om flere ukers forvarsel. Feriepenger er ikke tatt med her. De vil ha de samme beløpene i begge variantene. Jobbe etter uker: Kalkulatoren ser kun på hvor mye foreldrepenger dere får ved valget mellom prosent eller 1prosent.


Delvis foreldrepermisjon. I mange tilfeller ønsker arbeidstakere å ta en delvis foreldrepermisjon. Det innebærer at de strekker permisjonstiden over en lengre periode, samtidig som de jobber noe. Dette har de anledning til, så lenge det ikke er til vesentlig ulempe for arbeidsgiver.


Husk å logge ut når du er ferdig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg