mandag 3. november 2014

Diabetes årsak

Den viktigste årsaken til type diabetes er overvekt og usunn livsstil, men også arv kan spille en rolle. Det er en livslang tilstand man kan leve godt me men det er også en tilstand man kan dø av ved utilfredsstillende behandling. Diabetes består hovedsakelig av type og type 2. Personer med diabetes type må ha tilførsel av insulin for å leve, gjennom injeksjoner eller fra en insulinpumpe.


Insulin trengs for at cellene skal ta opp næring.

Hvordan behandles diabetes type 1? Alle med diabetes type er avhengig av å tilføre kroppen insulin, og det er du selv som må ta det daglige ansvaret for dette. Vi støtter deg når du trenger det, og kjemper for bedre rettigheter og behandling for deg og alle med diabetes. Type 1- diabetes er en autoimmun sykdom, og av ukjent årsak angriper kroppen seg selv og ødelegger cellene som produserer insulin. Sykdommen kalles også insulinavhengig diabetes , fordi de som får sykdommen er avhengig av syntetisk insulin resten av livet.


Anbefalte kostendringer inkluderer mindre energitett mat, mindre inntak av raffinert korn og sukker, økt inntak av hele korn og fiber, grønnsaker og frukt, og redusert inntak av hardt fett til fordel for mykt fett. Pasienter med diabetes får 2-ganger hyppigere hjertesykdom enn personer som ikke har diabetes.

Tidligere hadde personer med type levde type I diabetikere for kort til å utvikle hjertesykdom, men i dag dør også de fleste type I diabetikere av hjertesykdommer. Type diabetes kan også debutere i alle aldre, men opptrer oftest hos personer over år og er hyppigere blant overvektige. Forekomsten øker med alderen. Type 2- diabetes er en alvorlig sykdom og en medvirkende årsak til utvikling av hjerte- og karsykdommer, hjerneslag, blindhet, sår på føttene og amputasjoner.


Dersom du har diabetes kan det oppstå flere typer komplikasjoner hvis blodsukkeret blir for høyt eller for lavt, eller hvis du bruker feil dose eller type legemidler. Ketoacidose er trolig den mest alvorlige av disse komplikasjonene. Den vanligste årsaken til ketoacidose er når personer med type diabetes ikke tar nok insulin.


Hvem får diabetes type 2? Overvekt er en viktig årsak til utvikling av diabetes type 2. DM-II) Sykdommen blir også benevnt som ikke-insulinkrevende diabetes. På folkemunne ble diabetes type og diabetes type tidligere kalt sukkersyke, men det blir stadig vanligere å bruke diabetes blant folk flest, som er en mer korrekt betegnelse. Sviktende mekanismer i tynntarmen kan være en mulig årsak til diabetes type 2. Et kirurgisk inngrep, kalt gastrisk bypass, kan helbrede sykdommen. Selv om det ikke er smittsomt, ansees det å være en epidemi i det 21. Les mer: Ofte stilte spørsmål om diabetes.


Type diabetes skyldes at cellene i bukspyttkjertelen som produserer insulin er ødelagt.

Utviklingen av retinopati er sterkt knyttet til varigheten av diabetes. Fordi type II diabetes (med sin relative insulinmangel) ikke diagnostiseres umiddelbart, er dette samtidig årsaken til at av pasientene allerede på diagnosetidspunktet kan ha retinopati. Veien til å forstå sin egen diabetes ligger stort sett alltid i hyppige målinger. Dette gjelder ikke minst ved unormale situasjoner som reiser til steder med ulikt klima. Mål hyppigere enn vanlig, og kos deg på tur!


Oppfordrer Hildegunn. Stress en vanlig årsak til føling. Virus mulig årsak til type diabetes. Forskere har nå funnet virus i bukspyttkjertelen hos pasienter med type diabetes. Oppdagelsen kan gi muligheter for både behandling og vaksine.


Vi vet at barn og unge i snitt veier mer nå enn i tidligere tiår. Flere studier viser at overvekt også spiller en rolle i utvikling av diabetes slik vi vet at det gjør med diabetes 2. Riktignok en noe mindre rolle, sier Stene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg