fredag 14. november 2014

Hoggormbitt hund

I den varme årstiden er huggormbitt relativt vanlig på hund. De fleste tilfeller av huggormbitt skjer vanligvis mellom april og november. Som oftest blir hunden bitt i ansiktsregionen eller på forbeina. Generelt er reaksjonene kraftigere og mer alvorlige hos de hundene som blir bitt i foten sammenlignet med de som blir bitt i snutepartiet.


Etter et huggormbitt må hunden til veterinær umiddelbart.

Hold hunden i mest mulig ro, hunden bør bæres for å sinke spredningen av giften. Mange eier har tilgjengelig såkalt huggorm-tabletter. Disse tablettene inneholder kortison og har ingen effekt mot giften.


Likevel er bitt i hals- snute- og hoderegion veldig alvorlig for alle hunder på grunn av blokkerte luftveier. De fleste hunder blir bitt i labbene eller hals-, snute- og hoderegionen. I tillegg er huggormbitt langt mer alvorlig for svake og eldre, samt drektige hunder.


Hunden Liva ble bitt av hoggorm da hun var ute og lekte i hagen.

I løpet av fem minutter hovnet snuten opp, hodet hang og hun virket litt fjern. Men symptomene på hoggormbitt er ikke like hos alle hunder , så det er viktig å være obs på det, forteller veterinær. Fakta om huggormbitt. Hoggormen er den eneste giftslangen som forekommer vilt i Skandinavia. De første symptomene etter huggormbitt kommer vanligvis i løpet av 1-timer, men de kan også komme raskere eller la vente på seg.


Ofte vil man bare få lette symptomer som smerte, hevelse og blålig misfarging rundt bittstedet. Den vanligste senskaden etter huggormbitt er nyreskader. Det kan vise seg ved at hunden drikker og tisser mer enn normalt samtidig som den går ned i vekt. Hvor syk hunden din vil bli på grunn av huggormbittet kommer an på hvor mye gift ormen har injisert. Hoggormbitt hos hund Hva gjør hvis hunden blir bitt av en hoggorm?


Hvis skal til en hytte i sommer der det er en del hoggorm og jeg er redd for at hundene mine skal bli bitt. Det er langt til nærmeste dyrlege. Har du noen gode råd hvis en av hundene (vi har to flatcoated retrievere) blir bitt? Ormebitt - den vanligste forgiftningen Vi har bare én giftig orm i Norge, hoggormen, og ormebitt er den vanligste forgiftningen hos hund.


Lynrask hjemlevering av hundemat av kvalitet.

Bestill på nett - rask levering! Høy kvalitet, tilpasset din hund. Levert raskt og gratis på døren. Når kun det beste er godt nok! Let adgang til klinikken fra motorvej.


Dersom hunden er bitt i et bein, men er for stor til å bli båret, må man forsøke å unngå at hunden bruker beinet. I Norge har vi en giftig slangeart, hoggorm (Vipera berus). Kontakt din veterinær hvis dyret ditt har blitt bitt av hoggorm.


Giftinformasjonen svarer ikke på henvendelser om forgiftninger hos dyr fra allmenheten. Huggormbitt på hund og katt. Bitt av huggorm kan føre til en alvorlig forgiftning på hund og katt. Forgiftningen etter et huggormbitt kan variere fra total symptomfrihet til sjokkutvikling og kollaps i akuttstadiet, og senskader som nyre- og leversvikt, anemi (blodmangel) og skader på hjertemuskelen. Hunden kan også utvikle sjokksymptomer og få oppkast eller kramper.


Bittstedet skal holdes i fred. Blir hunden bitt skal dyrlege alltid kontaktes snarest mulig. Våren er for fullt i gang og vi har fått inn flere hoggormbitt i allerede. Her er derfor litt fakta om hoggormbitt og hva dere som eier kan gjøre for å løse situasjonen på best mulig måte. Rundt av huggormbittene er tørre, dvs uten giftinnsprøytning.


De kan gradvis bli dårligere, forteller Lund. Les om hoggormbitt hos hund på Helsenorge. Pass på hunden i varmen. Ikke alle hunder er like glad i sommervarmen, og ikke alle tåler like mye varme.


Dette gjelder forøvrig alle dyr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg