torsdag 20. november 2014

Psykiatrisk hjelp

Når du ringer til legevakten er det viktig å formidle så tydelig du kan hva du trenger og at det er viktig å få hjelp nå. Spør om å snakke med psykiatrisk legevakt eller annen psykologtjeneste. Du er enklere å hjelpe dersom du er tydelig om egne behov. Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Rundt halvparten av befolkningen i Norge får psykiske vansker i løpet av livet.


Her kan du lese om hjelpetilbud som finnes for voksne innen psykisk helse.

Får du hjelp tidlig, er sjansen større for at du blir bedre. Psykiatrisk legevakt er organisert under Nydalen DPS og del av Klinikk psykisk helse og avhengighet ved Oslo universitetssykehus. Leder og seksjonsoverlege: Ewa Ness, spesialist i psykiatri. Psykiatrisk sykehusavdeling har et bredt behandlingstilbud innen voksenpsykiatri på sykehusnivå for Vestfolds befolkning. Avdelingen er lokalisert på to steder, på sykehusområdet i Tønsberg og på Granli ved Sem.


Akuttposter og spesialpoliklinikker, samt en utredningspost for kognitiv svikt og alderspsykiatri er lokalisert i Tønsberg. Avdelinga skal gi raske og faglege vurderingar som kan danne grunnlag for vidare hjelp , samt starte behandling eller andre tiltak der det er nødvendig. Psykiatrisk akuttmottak (PAM) består av seksjonane PAM PAMog Psykiatrisk ambulanse.

PAM skal vere lett tilgjengeleg for andre instansar som har behov for råd og rettleiing. Psykiatriske sykehus har også tilbud om dagopphold og poliklinisk behandling. Vi har sengeplasser for avrusning.


Dersom du trenger hjelp , men ikke får tak i fastlegen din, kan du kontakte legevakten. Enkelte større byer har også psykiatrisk legevakt. Legevakthåndboken - for leger i vakt. Avdelingen har øyeblikkelig hjelp plikt overfor pasienter i målgruppen Østfold over år.


Våre pasienter henvises fra DPS akutteam, fastlege eller legevakt. Opphold i avdelingen skjer fortrinnsvis frivillig, men avdelingen er godkjent for tvangsinnleggelser i henhold til Lov om psykisk helsevern. Mannen i 30-årene som er siktet for å ha drept kona i Sarpsborg fikk psykiatrisk hjelp da han var varetektsfengslet og siktet for uaktsomt drap på sin fire måneder gamle sønn.


Vi bryr oss om ditt personvern. Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. De to sistnevnte tilbyr poliklinisk behandling og dagbehandling. Målsettingen med tilbudet er å tilby spesialisthjelp som et lavterskeltilbud i samarbeid med primærhelsetjenesten.


HFU – psykisk helse ønsker å tilby vurdering og samtaler til ungdom som strever med mer alvorlige psykiske belastninger, og som vil ha behov for psykiatrisk bistand eller bør henvises raskest mulig. Du kan søke selv, eller be fastlegen eller behandleren din om å hjelpe deg. Tilbudet du får avhenger av hvor alvorlig din situasjon er, og hva som skal til for at du kan få det bedre.

Slik søker du om psykisk helsehjelp. Spesialsykepleier innen psykisk helse er sykepleiere med spesialisering innen psykisk helsearbeid. Som spesialsykepleier har du en viktig rolle i blant annet å hjelpe og veilede mennesker til å ha det bra og mestre utfordringer de møter på.


Barn og ungdom opp til år med psykiske tilstander som omsorgspersonene ikke kan mestre, og der hjelp fra det psykiske helsevernet er påtrengende nødvendig, henvises akutt til barne- og ungdomspsykiatriske institusjoner (BUP).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg