onsdag 19. november 2014

Pepperkakehus deig

Konditor Jensen anbefaler egen deig til pepperkakehus. Her er oppskriften! Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon. Willy Wonkas fabrikk, New Yorks skyskrapere med eller uten King Kong eller kongelige slott - her er det fritt frem. Men ofte kan de enkle husene, nennsomt pyntet av små barnehender, være de flotteste av alle.


Denne inneholder sirup, ingefær, nellik og kardemomme, og gir nok deig til både pepperkaker og pepperkakehus.

Pepperkakedeig må vi ha til jul! Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn. Dette pepperkakehuset er lett å bygge, men du kan tegne ditt eget byggverk og bruke fantasien når du pynter. Pass på å lage et hull i kakene, slik at du kan tre et bånd eller en snor gjennom for oppheng.


Lag pepperkakehus til jul! Sett på julemusikk og la morroa begynne. Mal til pepperkakehuset finner du her!


Bare se på disse fantastisk søte og gode pepperkakehusene som du kan henge på et krus fylt med for eksempel deilig julegløgg.

Målene for de små husene finner du i fremgangsmåten og i tips-feltet under. Dette er en stor pepperkakeoppskrift, så her kan du lage mange, små pepperkakehus , eller noe annet morsomt du velger å bruke deigen til. Deig som blir til overs,. Nederst i saken finner du en oppskrift på pepperkaker med vindu av bringebærdrops. Noen ganger blir veggene skjeve og taket for stort.


Dette trenger du: bokser ferdig pepperkakedeig fra MENY, eller lag pepperkakedeig selv. Takk for oppskriften. Den er nå laget, jeg tok natron og krydder oppi i feil rekkefølge, men jeg håper det blir bra resultat likevel… Gleder meg stort til å dekorere kakene og lage pepperkakehus med utstyr fra Cacas i morgen! Ikea- deig er helt håpløst, og det er jo ingen sak å lage sin egen, som blir mye bedre! Bygg pepperkakehus superenkelt.


Hekt delene sammen uten liming! Se på våre nyeste gadgets. Vi har de kuleste gavene du kan gi. Rør godt sammen og ha det over i en bolle.


Sikt inn mel og bakepulver og bland det sammen til en deig. Ikea sin deig virket som den hadde skilt seg og ikke var helt ferdig eltet, og da ble resultatet ujevnt og lite pent å se på. Samson og Baker Hansen egner seg godt til pepperkakehus.


Rør alt sammen til en jevn deig.

Ha i natron, og sikt inn mel. Hell deigen over i en bolle og dryss litt hvetemel på toppen. Dekk til med litt plastfolie og sett deigen kaldt noen timer, gjerne over natten. Skjær løs et stykke av deigen. For skulle ikke egentlig veggene vært litt rettere?


Hvordan skal man klare å skjøte sammen huset når det er en centimeter glipe i hjørnet? Og hvorfor ramler hele huset sammen når noen prøver å pille av en nonstop andre juledag? La barna delta i dekoreringen, men jobben med å lage det veldig varme karamell-limet bør en voksen stå for. Bland alt det tørre i en bolle, og bland inn sukker- og fløteblandingen. Kna deigen godt og pakk den inn i plastfolie.


Det er koselig å pynte til jul. La deigen ligge kaldt over natten. For mye mel kan gjøre kakene harde. God deig å jobbe me tynne kaker med god fasong, perfekt, glatt overflate og brunfarge. Perfekt sprøhet, god lukt, masse smak og fin balanse mellom krydderne samt raus ettersmak.


Uten tvil testens vakreste og beste pepperkaker. Malen tegner jeg selv – det kan du også lett få til. Man kan trygt si det ofte blir et hus med sjel ettersom jeg alltid må spikke litt på vegger og tak.


De har nemlig en tendens til å ese ut og få skjeve vegger etter en tur i ovnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg