fredag 7. november 2014

Symptomer på sukkersyke

Ved diabetes type er symptomene oftest diffuse og utvikler seg over ti mens symptomene kommer brått og tydelig ved diabetes type 1. Slapp, tørst og sliten er typiske symptomer på diabetes type mens kraftig vektnedgang og rask dårlig allmenntilstand kan være symptom på type diabetes. Ingen av delene kan fortelle deg om du har diabetes eller ikke. Kanskje har du slett ingen symptomer. Mennesker med type 2-diabetes er som oftest fullstendig symptomfrie.


En del blir også unormalt tørste og dette skyldes først og fremst at uten nok insulin i kroppen, stiger sukkernivået, og kroppen får ikke energi.

Kroppen begynner da å forbrenne fettstoffer og proteiner for å skaffe seg energi, sier Turid G. Diabetes symptomer. Mange som har diabetes misliker denne benevningen av sykdommen. DIABETES TYPE : Da Emilie Waaden var ni år gammel, begynte hun å merke at noe var galt. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Har du diabetes, eller lurer du på om du kan få diabetes? Ved ubehandlet insulinmangel kan man utvikle diabetisk ketoacidose (syreforgiftning) som krever umiddelbar sykehusbehandling. Går du lenge med sykdommen før den blir påvist, vil du sannsynligvis føle deg slapp og sliten, og kanskje unormalt tørst.


Et høyt blodsukker over tid kan skade blodårer og nerver.

Dette er vanlige symptomer på type 2. I tidlige sykdomsfaser er det ofte få eller ingen typiske symptomer på diabetes type 2. Dersom du har typiske symptomer på diabetes type-må du naturligvis få målt blodsukkeret. Du bør også få målt blodsukkeret om du har en eller flere risikofaktorer. Grunnet den gradvise utviklingen lærer man seg ofte å leve med plagene. Symptomer på diabetes type utvikler seg over måneder til år. Mange tolker dem som vanlige tegn på aldring, og det kan derfor gå lang tid før diagnosen stilles.


Disse symptomene kan jo også være varselsignaler for andre sykdommer enn diabetes, men gjennom blod- og urinprøver kan veterinæren din stille rett diagnose. Når du får symptomer på grunn av at blodsukkeret er for lavt, kalles det føling. Akkurat som hos oss mennesker kan også hunder og katter bli rammet av sykdommen. Mangel på insulin er årsaken til diabetes ( sukkersyke ). Slik fungerer insulin. Maten som spises omdannes til glukose (sukker), som er energikilden til kroppens celler.


Merk at denne oversikten er veiledende. Det endelige valg av undersøkelser vil til enhver tid avhenge av den konkrete situasjon. Generelt velbefinnende.


Om man har utviklet symptomer som nevnt ovenfor, bør man la seg undersøke for diabetes. For begge diabetesformene er arv av betydning.

Opp mot av hver ny type diabetespasient har diabetes i familien. Men det er kun hver 10. Det viktigste for en diabetikerpasient er regelmessighet, både når det gjelder fôr, medisinering og mosjon. Målet med den medisinske behandlingen er å minske blodsukkersvingninger, dempe symptomer og forbedre hundens livskvalitet. Behandlingen tilpasses hvert indivi og innebærer som oftest tilførsel av insulin.


Det er imidlertid viktig å stille diagnosen av diabetes type så tidlig som mulig, for å sette i gang de viktige tiltakene: Endringer i diett og vektreduksjon. Sukkersyke rammer både barn og voksne og kan få veldig alvorlige konsekvenser dersom sykdommen ikke behandles eller gis tilstrekkelig behandling og oppmerksomhet. Heldigvis er det mye forskning på området og god hjelp å få.


Dersom du er rammet av sukkersyke kan du i dag leve et tilnærmet normalt liv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg