onsdag 19. november 2014

Svanesjøen operaen

Koreografien har blitt endret flere ganger siden den gang. Hater og elsket, men Operaen i Oslo har blitt en fantastisk turist magnet. Selv er jeg mektig imponert over bygget.


Jeg liker å gå turer på taket eller sitte på andre siden ved Langkaia og bare nyte utsikten. Forestillingen har en eventyrlig handling, vakre kostymer og dans, alt levert av dyktige ballettdansere fra Russland. Balletten har i århundrer vært en publikmagnet.

Svanesjøen i Operaen - premiere 28. En magisk kombinasjon av Tchaikovskys musikk og en fengslende historie om tragisk romantikk der koreografi tillater de beste danserne å vise hvordan imponerende ballett kan være. I fjor ble alle billettene revet bort da operaen Tosca ble direkteoverført til storskjerm på Operataket. Fri og bevare meg vel. Dita Von Teese: Glamonatrix.


My Dad Wrote a Porno. Folk flest går i Operaen. Ballett er en standardisert danseteknikk og en form for scenisk dans som utøves på store scener i kombinasjon med musikk, kostyme og scenografi.


Ordet ballett brukes både om teknikken, om et danseverk med musikk og koreografi, og om et danseensemble.

Den krever alt – styrken, linjene, det rolige tempoet, utholdenheten, teknikk, musikalitet, artisteri. Den russiske stjernedanseren har gjort rollen som Odette og Odile i Metropolitan- operaen i New York og i San Francisco. Thon Hotel Panorama har en sentral beliggenhet i et stille og rolig område av Oslo sentrum.


De fleste rommene våre har balkong, og fra de øverste etasjene får du flott utsikt over fjorden og byen. Ida Elise Eide Einarsdóttir. The Sound of Music- Ekstraforestilling Utsolgt. Ta med elevene og opplev Operaen fra innsiden!


Målet er å gi elevene kunnskap om kunstartene opera og ballett. De vil også få innblikk i hvordan en stor teaterinstitusjon fungerer. Denne operaen har ikke vært satt opp tidligere i Norge. Som hos Britten er outsider-figuren også sentral i Spar dame,.


Hamsuns Sult blir ny ballett i Jo Strømgrens regi og med Maja Ratjkes musikk i Operaen neste sesong. Det blir også de moderne mesterne Kylian og Co, pluss nyskapende signaturverk. Oslo Konserthus ligger i bydelen Vika og har siden åpningen tatt sikte på å være en ledende arena i norsk kultur- og musikkliv med et bredt tilbud.


Så du Grete Sofie på Lindmo? Nå er hun tilbake på scenen med sin signaturrolle, kritikerroste Hedda Gabler. Til høsten danser hun den i Bolsjojteateret i Moskva, men først tre forestillinger i Operaen 21.


Saksofonisten Jonathan Radford med Stavanger Amatørsymfoniorkester.

Kommunikasjonsdirektøren Kenneth Fredstie i operaen framholder at det er vanskelig å få. Stykket har på kort tid fått mye oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt, og alle forestillingene ved Operaen er nå utsolgt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg