fredag 28. november 2014

Nattesvette etter fødsel

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Dette skjer med kroppen i tiden etter fødselen Problemer med avføringen, vann i kroppen, nattesvette og hovne bein er noen av plagene det er helt normalt å slite med i tiden etter fødselen.


Ingenting fører ganske kaos på den kvinnelige kroppen som graviditet og fødsel. Den gode nyheten er at trening etter fødsel kan hjelpe deg å føle mentalt og fysisk mer som den gamle deg. Du trenger ikke å løpe maraton uker etter fødselen , men lys trene og styrketrening vil hjelpe deg å ha mer energi og gå tilbake til å danne raskere. Det er viktig informasjon fordi uttalt nattesvette er et B-symptom som kan komme av kreft, sier Steinert. Kreft trenger ikke gi mye smerter eller andre plager, om det vokser langsomt eller er inne i et hulrom.


Voldsom nattesvette kan være et symptom på kreft, utdyper hun. Postpartum nattesvette , eller nattesvette som skjer kort etter fødselen , er vanlige, midlertidige og behandles. Kvinner har nattesvette på grunn av skiftende hormonnivå etter graviditet. Les videre for å lære om årsakene til nattsvekt etter natt og hvordan du lindrer dem med hjemmemedisiner og andre behandlinger.


Jeg hadde ekstrem nattesvette i ca tre uker. Har fortsatt mer nattesvette enn normalt, og nå er det straks seks uker etter fødsel. Denne gangen våknet jeg med gjennomvåt dyne. Skikkelig ekkelt og mye styr med vask av sengetøy. Ved å endre innholdet av hormoner forårsaker det normalt nattesvette under svangerskapet, og nattesvette etter fødsel er også forbundet med fjerning av overskytende interstitial væske akkumulert under graviditet.


Nattsvette hos menn. Fikk barn for litt over tre uker siden. Har siden da vært plaget av nattesvette ! Våkner gjerne opp mellom ammingene og er helt klissvåt! Var forberedt at man svetter mye etter fødsel , men synes det har blitt verre de siste dagene. Jeg er ei jente på år som i lange perioder i mer enn 6-år har slitt med ekstrem nattesvette.


Med ekstrem mener jeg at jeg våkner av at madrassen er våt, og at dyna er våt tvers gjennom unnenfra og opp. Denne svetten lukter som kattepiss og sitter i svært godt. Jeg begynner alltid å svet.


Det trenger selvsagt ikke å bety at du har kreft, men det er absolutt verdt å oppsøke legen for å avkrefte det dersom du opplever dette, sier Jørgensen. Du plages altså mye med hetetokter og nattesvette , nå mnd etter fødselen. I tillegg har du angst og uro, og sover dårlig.


Du lurer på om dette er normalt, og du er redd for høyt stoffskifte. Svetter av og på i perioder,- men holder da og snu dyna, og opp og skyller av litt svette over vasken, og en hånduk oppå madrassen (har alltid en badehånduk UNDER lakenet i tillegg), så er det over, våkner ikke flere ganger samme natt av svette. Måter å kontrollere nattesvette inkluderer å skape en ideell søvn miljø (lys ark, kule rom), unngå emosjonelle triggere som angst og avstå fra mat som øker temperaturen, for eksempel krydret mat.


Jeg var og er veldig plaget av nattesvette som du beskriver Frk. Det begynte i uke 1 og fortsetter nå tre uker etter fødsel. Har snakket med jordmødre og fastlege om det, og det er ganske vanlig i svangerskapet og noen uker etter fødse.


Mange svetter mye etter fødsel. Hun forteller at lignende symptomer kan oppstå også hos kvinner som nylig har født. I perioden hvor den nybakte mor ammer og ikke har fått sine menstruasjoner og hormoner tilbake, kan hun få samme symptomer med hetetokter og nattesvette som kvinner etter overgangsalderen. De kan bekjempes med hormonbehandling og enkelte andre behandlinger. Noen ganger gravide også oppleve lignende symptomer, men de normalt avta etter fødselen.


I noen tilfeller kan hetetokter og nattesvette være forårsaket av en alvorlig medisinsk. I perioder er det hver natt som jeg våkner av at alt er vått og uggent og jeg må snu dyne og pute osv. Men tilbake til na. Jeg sliter med nattesvette.


Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Alle artikler er publisert med dato – enten for opprettelse av dokumentet eller revidert dato. Nyhetsartikler og intervju som er eldre enn to år, er merket med dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg