onsdag 5. november 2014

Når får baby tenner

Check out For The Baby. Det er mulig å få hull i alle tenner – også de første melketennene. Det er foreldrenes ansvar å passe på at det ikke blir hull i tennene.


Totalt dannes varige tenner og noen får i tillegg visdomstenner. Visdomstenner bryter som regel fram etter års alder. Noen får ikke visdomstenner.

Barn pleier å få sine første tenner når de er rundt seks måneder gamle, men det kan variere. Like etterpå følger de to fortennene i overkjeven. Det kan medfølge en rekke symptomer når en baby får sine første tenner. Her er alt du trenger å vite om barnets tannfrembrudd. Da får du opp energiinnholdet samtidig som du tilfører sunne fettkilder.


Det er ikke alle barn som har like mye å gå på. Hvis du er bekymret for inntaket av mat hos barnet ditt når tennene står på som verst kan det være nyttig å ta en tur innom helsestasjon for en ekstra veiing og eventuelt en samtale med helsesøster. Barn får som regel sin første tann rundt seks måneders alder.

Gode tannpleierutiner bør innarbeides allerede når den første tannen dukker opp. Tannpuss morgen og kveld med fluortannkrem er anbefalt for friske og sunne tenner. TENNER OG BABY : En baby begynner som regel å få tenner ved seks måneders alder. De fleste opplever imidlertid at babyen får sine første tenner i undermunnen i en alder av 6-måneder.


Melketennenes utvikling er først helt. D et hender en meget sjelden gang at barn blir født med tenner. Det er da vanligvis de ordinære melketennene som er for tidlig ute. Det er ofte nødvendig å fjerne dem fordi røttene ikke er ferdig utviklet og tennene er svært løse.


Medfødte tenner vil også kunne føre til problemer ved ammingen. En situasjon mange foreldre opplever er at når man endelig har kommet inn i gode rutiner, så blir barnet syk eller det skjer andre ting som gjør at man rykker tilbake til start. Mange mener også at barnet sover dårligere når det får nye tenner. Ingen barn våkner fordi de får tenner. Tenner hos en baby er for mange et skille på når babyen er ferdig som spedbarn og skjer normalt rundt måneder, men det er eksempler på at dette kan skje mye tidligere og senere.


Tennene spretter opp og gjør ikke vondt. Det er mest vanlig at det kommer to tenner nede først, etterfulgt av to tenner oppe. Det gjør vondt når tennene trenger seg opp og frem.


Dersom slike remedier ikke er nok, finnes det salver man får kjøpt på apotek uten resept.

Ett av dem heter Dentinox og har en lindrende virkning når den påsmøres, fordi den inneholder et lokalbedøvende stoff. Effekten er kortvarig, ifølge dr. Babill Stray-Pedersen, som skriver om tannfambrudd i denne artikkelen.


Det er sjelden nødvendig å kontakte lege eller tannlege ved tannfrembrudd. Som regel titter den første fortannen frem i underkjeven ved 7-måneders alder. Her titter det første riskornet frem i underkjeven. Når babyen får tenner. Det er helst når barnet er ett sted mellom 6-måneder de første tennene kommer.


Visste du at noen få barn kan ha tenner allerede ved fødsel? Det har også vist seg at barn med ADH sykdommer som cerebral parese eller barn som tar vise medisiner, lettere skjærer tenner enn andre. Les også: Tannhelse hos barn.


I de fleste tilfellene er det ufarlig at barn gnisser tenner om natta, men det kan hos enkelte føre til hodepine eller øreverk. Hun er mdr og fikk to tenner nede da hun var mdr. Nå er symptomene her igjen, sutring, sikling og kløe. De siste dagene har hun ikke villet spise skikkelig heller.


Vil ikke ha så mye melk som vanlig og grøten brekker hun seg av. Det virker ikke som om hun har vondt og derfor ikke vil spise, m. Ofte vil det være avgrensede flekker som får fargeforandringer, men all emalje kan være misfarget. Dette sees ved genetisk betingede sykdommer som rammer all emaljedannelse. Medikamentet tetracyklin bør unngås i barneårene når tenner dannes fordi dette stoffet avleires i tannvev under utvikling og misfarger dette.


Hva bør man tenke på når barn får tenner ? Barn flest får tenner når de har begynte å utforske og krabbe litt rundt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg