torsdag 6. november 2014

Hellstrøm ribbe saus

Hellstrøm ribbe saus

Oppskriften er like enkel som den er genial. Denne sausen til ribbe forutsetter at kraft av ribbe. Når ribbe stekes i ovnen brukes vann, og når ribba er ferdig er det denne kraften du har over i et litermål (eller noe annet som tåler kokvarm væske). Fettet som legger seg på toppen tar du med en spiseskje og har i en tykkbundet kjele.


Ta ut ribba og la den hvile mens du lager saus av kraften. Når du siler kraften til sausen kan du presse grønnsakene gjennom silen. Her viser vi deg hvordan du enkelt kan lage en kjempegod saus til ribbe.


Dette er en saus med masse herlig smak, perfekt til juleribbe. Brun saus kan tilpasses til de fleste kjøttretter. Vanligvis har vi sausen til for eksempel kjøttkaker, men i jula er det godt til medisterkaker og ribbe.


Hellstrøm ribbe saus

Denne brune sausen tilhører Arne Brimi, som godt husker lukta av sausbruning fra barndommen. Da var det bare å glede seg til middag, sier Brimi. For å få ekstra god smak på sausen kan du tilsette litt stekesjy fra stek, kalkun eller ribbe. Kok da sausen i ytterligere noen minutter til du har en fyldig saus. Pisk eventuelt inn en spiseskje kaldt smør før servering.


Det gir en blank og smakfull saus. Klassisk ribbesaus med kraft og ribbefett til et av julens store festmåltider. Sausen lager du mens ribben hviler, da får du det gode ribbefettet. Husk at ribba bør krydres 1-dager i forveien for best resultat. Bestill nå og betal ved utsjekking.


Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Så godt som halve Norges befolkning spiser ribbe på julaften. Hvis du følger disse enkle stegene, vil julemiddagen være reddet i år også.


Om sausen blir for tykk, kan potetvannet, grønnsakvannet etc. Ha i en klype sukker, smak på sausen og tilsett mer salt og pepper dersom det er nødvendig. Bruk sukkerkulør for å få en mørkere saus. Snitt svoren med et barberblad eller en skarp kniv.


Krydre med svart pepper og salt på over- og undersiden av ribben og gni det godt inn. Jeg lager ribbe kun en gang pr år og det er på julaften. Her kommer mitt tips til deg på hvordan du får en supersaftig ribbe og en skikkelig smakfull og god saus – hvor du ikke trenger å bruke pose som et utgangspunkt – og veldig god og lettvint rødkål. For å få en ekstra touch på både sausen og rødkålen bruker jeg noen klunker Worcestersaus. Saus til ribbe - skal vi ha det?


Det er mye man er enig om i jula. Stort sett er alle enige om at ribba skal ha sprø svor (bortsett fra meg som mener ribba er best uten svor) og at medisterkaker blir best om du lager dem selv. Del av meny for uke 50. Grønnsakene blir senere base til en kjempegod saus. Av Hanne Evensen Onsdag 04.


Stor ribbe er en fordel, ikke vær redd for at den er for feit. Riss små ruter i svoren, den skal være lett å skjære - og lett å tygge. Stek ribba først én time med svoren ned.


Hellstrøms asiatisk ribbe. Ha passe med væske i langpanna, ca. Snu ribba etter én time, øs kaldt vann over, og la den ligge med svoren opp like lenge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg