tirsdag 25. november 2014

Er sopp smittsomt

Behandlingstiden ved sopp i munnhulen er vanligvis 1-uker, men helt opp til uker kan være aktuelt ved spesielt hissig infeksjon. Dersom det også er soppinfeksjon i munnvikene, behandles det med klotrimazol krem som påsmøres 3-ganger daglig i 1-uker. Jeg har vært plaget av rødhet, varmt og fuktig penishode i lang tid.


Tar tetracyclin nå for kviser. Canasten krem fungerer ikke.

Soppinfeksjon i munnen (trøske, oral candidose) er nesten alltid forårsaket av soppen Candida albicans. Det er først og fremst negleplaten som angripes. Sopp bryter ned bestanddeler i neglen. I starten er negleoverflaten glatt og jevn. Dette gir gulig misfarging av neglen.


Etter hvert blir neglens fremre del fortykket og løsner fra underlaget. Det er sjeldent at sopp fra skjeden smitter til partneren, og partner uten symptomer trenger ingen behandling. Symptomer på soppinfeksjon hos menn er kløe og rødt utslett under forhuden på penis som også kan spre seg til lysken.

Hei, var nettopp hos legen og fikk vite at jeg har sopp ( er kvinne). Fikk navn på en behandling jeg skal kjøpe, men spørsmålet mitt er om kjæresten min må ta noe, er det nødvendig eller er det i det hele tatt noe han kan bruke? Glemte å spørre om det.


Anonymous poster hash: 82. Den vanligste plagen ved sopp i underlivet er endret utflod fra skjeden. Du kan også kjenne kløe og sårhet.


Soppinfeksjonen er vanligvis lett å bli kvitt, men hos enkelte kvinner kommer den stadig tilbake. Hudsopp trives i varme og fuktighet. De finnes i huden og kan noen ganger kan de føre til utslett hos mennesker med sensitiv hud. Det finnes mange andre hudsykdommer som kan misoppfattes som sopp , blant annet psoriasis ved utslett på negler, hender, føtter og i hodebunnen.


Trøske kjennetegnes som oftest av fortykket hvitt belegg på slimhinnene i munnen og i svelget. Den er forårsaket av en sopp som heter Candida. Infeksjonen kan vanligvis lett behandles med legemiddelmikstur. Ettersom soppene elsker fuktige og varme omgivelser, er soppen som oftest et problem for menn med en aktiv livsstil og en kanskje mangelfull hygiene. Lyskesopp er smittsomt og smitter både ved direkte kontakt og ved indirekte kontakt med for eksempel håndklær.


Hva er tegnene på sopp i lysken?

Soppdrepende medisin kalles antimykotika. Sopp i lysken er hyppigere hos menn enn hos kvinner. Sopp i hud og negler kan behandles enten ved lokalbehandling (med f.eks. krem) eller ved systemisk behandling (med f.eks. tabletter).


Tablettbehandling anvendes særlig ved ringorm i hårbunnen, fordi man i alvorlige tilfeller kan få varige skallede flekker i håret. MYCOSTATIN, det er sånn flytende middel som skal være lengst mulig i munn uten å svelge. KER RISIKO FOR SOPP : Intimbarbering kan ke risikoen for en Husk at sopp kan være smittsomt , noe som vil si at din partner kan få det uten at han vet det selv.


Der kan man se at huden blir gråhvit, flasset og oppbløtt, og eventuelt at det danner seg sprekker mellom tærne. Dersom fotsoppen ikke blir behandlet, kan den spre seg til andre tåmellomrom og eventuelt til hele foten. Man kan også få sopp under neglene. Da er det best at både mannen og kvinnen behandles for at man skal bli kvitt problemet.


Sopp i underlivet er som oftest ikke smittsomt fra menn til kvinner, men i noen tilfeller kan det likevel smitte. Det kan være mange årsaker til at man får en soppinfeksjon. Man behøver ikke ha allergi eller astma for å få symptomer i en bygning med fukt- og muggsopp. Muggsoppen produserer sporer og når disse pustes inn kan det oppstå sykdom. Det finnes ulike typer mikroorganismer som kan infisere neglene, men aller vanligst oppstår infeksjonen som følge av sopp.


Infeksjon med soppen Triochophyton rubrum er aller hyppigst forekommende. Denne soppen trives i varme, mørke og fuktige områder, slik som på føttene. Sopp i munnen skyldes en infeksjon oftest forårsaket av det man kaller candida sopp.


Enten som et hvitt beleg du kan skrape av, eller rødme i munnhulen. I noen tilfeller kan sopp i munnen forårsake svie og ubehag i munnhulen. Hvis sopp i munnen ikke behandles, kan det utvikle seg og bli kronisk. SPØRSMÅL Hei Jeg er en jente på år. Har hatt soppinfeksjon i underlivet mitt en lang stund.


Har ikke hatt samleie med noen. Det er kløe, litt rødhet, av og til svie og litt illeluktende lukt av utfloden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg