fredag 21. november 2014

Pannekakerøre 2 personer

Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden. Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. Smelt litt smør i en varm stekepanne.


Pannekakerøre 2 personer

For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1– minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre. Vi vil ikke bruke dine opplysninger til annet enn dette.


Du kan når som helst be om å bli ekskludert fra nyhetsbrevlisten og få fjernet data vi har lagret om deg. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken.


La røren svelle i ca. Klassisk og enkel oppskrift på pannekakerøre. Server med noe søtt som lønnesirup eller blåbærsyltetøy, eller salt som ost og skinke. Oppskriften gir ca.


Bland mel, sukker og salt. Enten du skal lage bananpannekaker, grove pannekaker eller fleskepannekaker, så finner du oppskrift her! Erstatt gjerne litt av hvetemelet med sammalt, fint mel.


Vi har servert dem med blåbærsyltetøy, men de smaker også godt med andre typer syltetøy, bacon eller sukker. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.


Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Det er derfor ingen grunn til at de som er allergisk mot egg ikke også skal få spise pannekaker. Fremgangsmåte: Visp sammen egg, sukker og melk. La deigen stå og svelle i minst en halvtime.


Stek tynne pannekaker i stekepanne på middels varme. Jeg foretrekker å gjøre dette for hån men det går sikkert bra med maskinell hjelp også. Ha i resten av melken og rør godt. Om du har det travelt går det dog fint ann å hoppe over dette. Hurra for pannekakedagen!


Til denne anledningen ønsker jeg å dele en av mine oppskrifter som lett kanav alle. Jeg forbinder pannekaker med USA og denne oppskriften er inspirert fra min første tur til NY. Hei Trine, Å beregne pannekakeoppskrifter er jammen ikke lett. Skal du servere en skikkelig pannekakeelsker rekker oppskriften kanskje bare til en… Det vil også avhenge av hva du eventuelt serverer til.


Lag heller for mye enn for lite. Dekk til røren og la den stå i ca. Varm en stekepanne (gjerne teflon) på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen.


Lite smaker bedre enn nystekte pannekaker på tur. Pannekakerøre i sekken får fart på slitne turbein. Om du er på strandtur en sommerdag, på skogstur i høstferien, på skitur, kajakktur eller telttur: Maten er en stor del av turgleden, og den smaker alltid best ute.


Og noe av det morsomste å lage på tur, er pannekaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg