torsdag 6. november 2014

Hvor lenge varer vannkopper

Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Kan man ha vannkopper uten å være syk? Svar: Voksne kan ha feber, hodepine og sykdomsfølelse i et par dager før utslettet bryter ut, men dette er mer uvanlig hos barn og baby. De som får vannkopper først som voksne, blir vanligvis sykere enn barn.


Noen barn med vannkopper får litt feber, og kan bli trøtte og irritable. Vannkopper er forårsaket av et smittsomt virus (Varicella-Zostervirus). De fleste får vannkopper som barn og vanligvis bare én gang.


Først når alle sårene har sluttet å veske og er skorpebelagte regnes man som lite smittefarlig. Lille snuppis på år har fått vannkopper , det er ikke til å ta feil av, hvor lenge bør jeg holde henne hjemme fra barnehagen? Har noen noe tips og råd til meg? Som forelder er det ikke alltid så lett å avgjøre.


Se oversikten over anbefalingene her. Etter du har hatt vannkopper , vil viruset trekke seg tilbake og blir værende i nervecellene. Vanligvis ligger virus i nervecellene i mange år uten å skape problemer fordi immunforsvaret holder dem i sjakk.


Forløpet er normalt godartet. Sykdommen varer som regel syv til ti dager hos barn og lenger tid hos voksne. Min erfaring er at det sprer seg også under teipen på plasteret som skal dekke sårene. Selv om det er vasket med Klorhexidin. De første symptomene varer gjerne i en til tre dager, og kan være en stikkende eller brennende smerte i huden.


Hvordan unngå dette? Etter hvert opptrer et rødt utslett på samme sted som smertene. Utslettet blir raskt til en samling av blemmer som ligner på vannkopper. Blemmene brister og blir til små sår som deretter tørker inn.


Et lyst rødt utslett av helvetesild er trolig den mest kjente markør for helvetesild - annet enn skudd smerte det kan gjøre at du føler deg. Feber hos barn Rigmor Austgulen mener det ikke er s vesentlig hvor lenge feberen varer s. Det smitter fra dager før utbrud er det da verre å gå på skolen når utbruddet er, når man allerede har vært smittefarlig før man vet at man har sykdommen? Datteren vår på år har fått vannkopper - er forsåvidt glad for det selvom det jo selvsagt aldri passer.


Nå lurer jeg på hvor lenge vi kan regne med at hun er syk? Har det noe å si i forhold til hvor mye prikker hun får? Vet at siste vannkopp må ha skorpe på før hun får gå på skolen igjen, men. Spredningsveien er luftbåret, på grunn av dette er sykdommen svært vanlig blant befolkningen. Hvis du behandler helvetesild aggressivt, bør det avta tidligere, og du er mindre sannsynlighet for å utvikle komplikasjoner.


Helvetesild er en svært vanlig, og veldig smertefullt, tilstanden. Dette spørsmålet bekymrer foreldre som konfronteres med smittefeil i sine egne barn. Hvis du har hatt vannkopper én gang, kan du ikke få det igjen.


Du kan derimot få helvetesild senere i livet, fordi virus har ligget sovende i dine nerver. Det vil påskynde tilhelingen og minske risikoen for komplikasjoner hos disse pasientene. Det finnes en vaksine mot varicella zoster-viruset, som gir beskyttelse mot helvetesild.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg