onsdag 12. november 2014

Diare over flere dager

Diare over flere dager

Det er derfor sjelden grunnlag for å gi antibiotika, som dessuten kan gi bivirkninger (blant annet kronisk diaré) Stoppemidler kan anvendes, men ikke hvis det er blodig, pussholdig diaré, eller diaré med høy feber. Det er helt normalt å gå på do flere ganger i løpet av dagen. Løs avføring over tid kan derimot være et symptom på flere tilstander og.


Diare over flere dager

Er du svært syk, bør lege kontaktes. I tillegg vil legen noen ganger ta en avføringsprøve som dyrkes for å se hva slags bakterier som finnes i avføringen din. Siden tynn avføring for det meste går over av seg selv i løpet av få dager , må man ta tiden til hjelp og sørge for å få nok å drikke. Det finnes midler som kan hjelpe, men som ikke skal brukes uten omtanke.


Dersom diaréen ikke går over etter en uke, ved dårlig allmenntilstand eller feber, kan det tas en prøve av avføringen. Når blir diare kritisk? Undersøkelse av avføringen er også aktuelt hvis du jobber med syke mennesker eller mat.


Blir det påvist bakterier, kan behandling med antibiotika vurderes. Hvis du er svært syk, er det aktuelt med innleggelse på sykehus. Langvarig diaré og løs mage som varer i flere uker kan også skyldes allergi, kronisk betennelsessykdom i tarmen eller irritabel tarm. Ufarlige årsaker til magesmerter. Petter Brelin forteller om en rekke vanlige årsaker til smerter i magen: Virus.


Plutselig vondt i magen som kan gi kramper, diaré, feber og ubehag som går over etter noen dager , såkalt omgangssyke som er en akutt mage- og tarminfeksjon. Omgangssyke er et folkelig begrep for smittsom mageinfeksjon, som i de aller flest tilfeller skyldes virusinfeksjon. Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes ti og den smitter lett. Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast.


Diare over flere dager

Barnediaré kan også føre til oppkast, magesmerter, lett feber og dårlig matlyst. Den største faren med diaré er at barn kan miste for mye væske og bli dehydrert. Kronisk diare kan også skyldes mat eller drikke kroppen din ikke tåler, eller tåler dårlig. Personer som er laktoseintolerante får ofte ubehagelige symptomer dersom de drikker mye melk eller spiser melkeprodukter med mye laktose, forklarer biolog Åsmund Husabø Eikenes. Da blir man bde sr i rompa og kanskje fler man seg litt slapp.


Dersom barnet fortsetter å kaste opp over flere dager uten at det kommer diaré, bør også lege oppsøkes, selv om det ikke virker uttørret. Diare over flere dager. Oppkast og diaré kan også skyldes matforgiftning eller infeksjoner med bakterier eller parasitter. Derfor er også konsistensen på avføringen viktig. Det er stor forskjell på grøtaktig avføring som kommer to til tre ganger om dagen , og en som er helt vanntynn.


Diare over flere dager

Det er vanlig å skille mellom akutt og kronisk diaré. Akutt diaré skyldes ofte en infeksjon i tarmen, og varer vanligvis i tre til syv dager for så å gå over av seg selv. Etter at hun hadde fått tenkt litt over symptomstart hadde hun kommet frem til at diaréplagene startet om kvelden den dagen hun kom hjem, da hun ikke hadde kunnet gå i et planlagt selskap. Man bør verken begynne eller slutte å ta legemidler på egenhånd. I samråd med legen kan man vurdere muligheten for å ta andre medisiner med mindre bivirkninger.


Smertestillende medisiner kan kjøpes uten resept, men gjør ofte vondt verre og har dessuten langt flere negative effekter enn mange er klar over. Altinn - din digitale dialog med det offentlige. Her finner du skjema, meldinger og relevant informasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg