mandag 24. november 2014

Ramadan norge

Book ditt opphold i dag og spar penger - Se våre tilbud her! Kjør selv ferie i hele Europa. Masse av opphold med høy rabatt.


Ramadan norge

Det mest framtredende aspektet ved denne måneden er en faste som blir praktisert fra soloppgang til solnedgang av troende muslimer. Fastepåbudet er gitt i Koranen og utdypet i hadith-litteraturen og i rettslitteraturen. Muslimer som bor i steder med normal solnedgang, faster som regel etter lokaltid. Norske muslimer har fått en egen kalender som viser tidspunktene for fasten. Det hjelper i et langstrakt land med lange, lyse sommernetter.


Her er noen råd til de som faster under ramadan. Dagene er lange, og i deler av landet er det midnattssol. Barn og psykisk syke er unntatt fasten. Det samme gjelder hvis fasten kan forverre din sykdomstilstand eller forlenge sykdomsperioden.


Eid-ul-fitr#127769; vil in’sha’Allah være onsdag 5. En brusautomat på Oslo Sentralstasjon gir i disse dager et eksempel på islamiseringen av vårt samfunn som minner oss om det fraværende verdifellesskapet vi ser så mange utslag av: Siden muslimene befinner seg i fastemåneden ramadan , kunngjør automaten at den holder stengt frem til solnedgang. Amming og faste under ramadan. Ifølge Islam kan ammende kvinner slippe å faste eller utsette fasten under ramadan. Det er viktig at man da spiser og drikker nok slik at kroppen får nok væske, energi og alle de næringsstoffene man trenger. Det kan være lurt å spise mat som metter.


Ramadan pleide å være annerledes. Spis gjerne grove kornprodukter, magre meieriprodukter, frukt, bær, juice og pålegg. Det som skulle være en hyggelig melding til muslimske følgere, har blitt et mareritt for Høyre. Nå ber de folk ta seg sammen. Oppfyller man derimot kravene betyr det at man fra 21.


Ramadan norge

Kampanjen bygger på våre kjerneverdier fellesskap, glede og det å dele gode øyeblikk. Torsdag starter muslimenes årlige fastemåned ramadan , hvor en ikke skal spise og drikke fra daggry til solnedgang. Derfor feirer milliarder muslimer ramadan. Det er under ramadan den viktigste formen for faste i islam finner sted. Norge startet ramadan 16.


Noen grupper er også fritatt fra denne fasten. Dette gjelder barn, gamle og syke som er for svake til å faste. Haanes mener at hvis fasten praktiseres på en skånsom måte av fornuftige foreldre kan ramadan være en positiv faktor for barna, men mener at det også finnes foreldre som ikke makter denne avveiningen. Barn skal ikke lide selv om det er religiøst begrunnet. Endelig ramadan – Bra med regn.


Ramadan norge

Etter at bønnen var ferdig, lekte barna på den store plassen. En av dem er ti år gamle Samira Abdinasir som har fastet alle lørdagene i ramadan. Under fastemåneden ramadan er det ikke tillatt å spise, drikke, røyke eller innta legemidler fra solen står opp til den går ned. Dette kan være en stor påkjenning for kroppen, spesielt for personer med kroniske sykdommer som diabetes. Fotballaktivitet under ramadan.


Mange av våre aktive ungdomsspillere deltar i ramadan og faster. For enkelte trenere og lagledere er dette litt ukjent, men noen har god dialog om faste med spillerne sine. Id-al-fitr er en islamsk høytid på den første dagen i måneden Shawwal og markerer slutten på fastemåneden ramadan. Folk flest har fri, og skoler og de fleste bedrifter er stengt. Id al-fitr er en offentlig fridag.


Ramadan norge

Vi er lidenskapelig opptatt av reiser. Hver dag inspirerer og når vi ut til millioner av reisende på lokale nettsider på språk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg