mandag 3. november 2014

Lunge emfysem

På grunn av redusert areal mellom luft og blod i lungene får pasientene lavt oksygenopptak, med lite oksygen bundet til hemoglobinet i de røde blodlegemene. Dette hemoglobinet har en mer blålig farge enn friskt rødt oksygenholdig hemoglobin. Vi bryr oss om ditt personvern.


Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Løs dette simple regnestykke. Emfysem kaldes også for “store lunger”.

Så er vi sikre på, at du ikke er en robot, og vi undgår spam på vores hjemmeside. Ved normal pust kommer luften inn gjennom nesen, ned luftrøret og inn i de stadig trangere luftrørene vi kaller bronkier. Bronkiene deler seg videre i bronkioler og til slutt kommer luften ned i bittesmå, tynne, skjøre poser som vi kaller alveoler. I alveolene utveksles oksygen og karbondioksid i blodet. Det påvirker alveoler (liten luft sacs), de er laget av lys.


De må strekke, fylle luften, og forminske, Når du puster ut, Når luften kommer ut av lyset. Lungeemfysem – en farlig lungesykdom. I lungerne er der normalt luft, som bliver udskiftet, når man trækker vejret.


Hvis man har emfysem , kan der være mere luft i lungerne end normalt, fordi skillevægge mellem de små lungeblærer (alveolesække) længst nede i bronkietræet er blevet ødelagt.

Derfor er lungeemfysem blevet kaldt for store lunger. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Kols, kronisk obstruktiv lungesykdom, samlebetegnelse på sykdommer i lunger og bronkier som medfører en vedvarende forsnevring av bronkiene, og som dermed begrenser luftstrømmens hastighet når man puster, særlig når man puster luften ut av lungene (ekspirasjon). Det milde emfysem fasen er preget av en kronisk hoste, slimproduksjon og et noe begrenset luftstrøm, selv om du kanskje synes det er knapt merkbart. Den moderate stadium av lungeemfysem er preget av en større begrensning på luftstrømmen og er det punktet hvor de fleste pasienter søker medisinsk hjelp.


A1AD kan føre til lungeemfysem og i noen fall til leversykdom. A1A inkludert i lettere form, er også satt i forbindelse med m. A1AD er vanligst blant europeere av baltisk, sørskandinavisk, nederlandsk, britisk og iberisk (spansk og portugisisk) bakgrunn, og i tillegg blant. Og hvis en alvorlig tilstanden forblir ubehandlet, kan det være så kort som 2-år eller mindre. Utvilsomt, forventet levealder for en pasient med lungeemfysem betydelig redusert, og det er ingen kur for denne sykdommen, bortsett fra en lungetransplantasjon, noe som er svært risikabelt.


I det siste synes hun at Atroventen ikke hjelper henne - heller tvert imot. Hun bruker Atrovent og Ventoline støyt ganger daglig. I tillegg har doktoren sagt hun kan ta så mye Atrovent som hun vil.


Men den verste delen av denne sykdommen er at skadene til lungene er irreversible, siden det ikke er noen måte å reparere skadet vev alveolar. Dette er grunnen til at der er relativt dårlig prognose i forhold til andre lunge-emfysem. Fra sekretariatet for Nye metoder mottok Område for helsetjenester bestilling på å utarbeide en kartleggingsoversikt om endoskopisk lungevolumreduksjon i behandling av avansert emfysem. Da blir det problemer med gassutveksling i lungene: Det kommer ikke nok oksygen inn i blodet og pasienten blir ikke kvitt Coi tilstrekkelig grad.


Sydommen optræder sjældent alene, men oftest som en komplikation til kronisk bronkitis eller astma. Den er omkring ti gange mere almindelig hos mænd end hos kvinder og har stærk sammenhæng med rygning og luftforurening.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg