tirsdag 5. september 2017

Vondt i magen gravid symptomer

Vondt i magen gravid symptomer

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det er mye man kan bekymre seg for som gravid , og naturligvis kan både magesmerter og mageplager gi grobunn for bekymring hos den vordende mor.


Heldigvis er det helt normalt å bli utsatt for enkelte smerter og plager som gravid - det gjelder å vite hvilke av de som gir grunn til bekymring, og hva du kan ta med slående ro. Dette betyr magesmertene – etter hvor i magen de sitter. Magesmerter kan komme av så mangt, og det kan avhenge av hvor i magen du har vondt. Menstruasjonslignende smerter eller uspesifikke magesmerter rett over lysken er vanlig i svangerskapet.


Noen får smerter midt i eller øverst oppe i magen. Slike smerter er ufarlige og blant de vanligste plagene i svangerskapet. Plutselig vondt i magen som kan gi kramper, diare, feber og ubehag som går over etter noen dager, såkalt omgangssyke. Utvikler falske symptomer. Selv om man registrerer ett eller flere gravidtetssymptomer, behøver det ikke å bety at man faktisk er gravid.


Vondt i magen gravid symptomer

Et sterkt ønske om å være gravid , kan til og med føre til at man får en voksende mage – og et såkalt innbilt svangerskap. Vi kan alle ha vondt i magen ,. Ikke sjelden er kvalme første tegn på at man har blitt gravid. Du har i lang tid følt deg oppblåst og har mer luft i magen enn normalt. Det er helt normalt å kjenne seg omblåst en gang i blant, men i aller verste fall kan dette være tegn på kreft i eggstokkene. Andre symptomer på dette er smerter i magen og bekkenet og liten matlyst, ifølge Gynecologic Cancer Foundation.


Hvor gjør det vondt ? Har du smerter over hele magen ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Ufarlige årsaker til magesmerter.


Plagene kan arte seg på forskjellige måter hos ulike pasienter og med varierende symptomer fra gang til gang hos samme pasient. Petter Brelin forteller om en rekke vanlige årsaker til smerter i magen : Virus. På legespråket foretrekkes betegnelsen funksjonell dyspepsi eller non-ulcus dyspepsi (NUD = ikke-magesår plager i øvre del av magen ). Han forklarer at problemet som fører til smertene ikke engang trenger å være i nærheten av magen – spesielt barn kan ha vondt i magen når det er noe annet som feiler dem. Folk oppsøker gjerne lege når de har hatt symptomer fra magen over lengre ti eller dersom de ikke finner ut av hva årsaken kan være, eller er bekymret for alvorlig sykdom.


Jeg har hatt mens smerter hele tiden siden jeg ble gravid , men i dag var det noen andre smerter. Tror jeg har fått urinveis infeksjon. Er iallefall vondt nederst i magen. Typisk for kvalme er at det kommer sterkere når du er sliten. Så morgenkvalme er nok mer enn myte, for det kan komme gjennom hele døgnet.


Vondt i magen gravid symptomer

Ellers er det kanskje mest symptomer de første ukene, og det kan jo være godt for mange som lurer litt på om de egentlig er gravide. Hvis du plages regelmessig med slike symptomer så anbefales det at du tar det opp med din fastlege. Diarè, oppblåst mage og forstoppelse. Magesmerter er et uspesifikt symptom og opptrer ved alle akutt oppståtte sykdomstilstander i buken, men også ved en rekke andre tilstander som varierer fra virale infeksjoner til angst. Smertene kan også forårsakes av ekstraabdominal patologi (refererte smerter).


Hvilke symptomer gir bukspyttkjertelbetennelse? Den akutte bukspyttkjertelbetennelsen gir kraftige magesmerter. Disse sitter som regel øverst i magen og kan stråle bakover til ryggen. Som oftest er det jevn, kraftig verk, som etter hvert sprer seg til hele magen. De fleste blir kvalme og brekker seg, og noen får feber.


VELDIG vondt i magen. Symptomer fra urinveiene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg