mandag 18. september 2017

Europeisk helsetrygdkort

Ufrivillig barnløshet - helsenorge. Dersom du har rett til fastlege, kan du selv finne og bytte. Kontakt pasient- og brukerombudet når du trenger råd og.


Personvern og nettsikkerhet - helsenorge. Behandling i utlandet - helsenorge.

En teknisk feil har oppstått. Vennligst prøv igjen senere. Kortet bestilles fra Helsenorge. Viktig å merke seg. Selv i bedagelig feriemodus, kan uhell og ulykker inntreffe.


Da skal du til den offentlige helseportalen helsenorge. Dette kortet utstedes av Helfo, og gir deg rett til nødvendig medisinsk behandling ved sykehus eller lege som er tilknyttet det offentlige helsevesenet i landet du oppholder deg i.

Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt. Ifølge Helfo er det i år hele 680.


Ikke alle EØS-borgere vet hvordan de skal bruke det europeiske helse-trygdkortet. Europakommisjonen lanserer et program for mobiltelefoner og lesebrett som skal hjelpe reisende når uhellet er ute. Hva er det egentlig? Og hvorfor trenger du det i tillegg til reiseforsikring? Se oversikt over våre reiseforsikringer her.


Dagbladet): Skulle du behøve medisinsk hjelp når du er ute og reiser i EØS-lan er et europeisk helsetrygdkort godt å ha. Det sikrer deg samme behandling som om du hadde vært borger i det. Husk å logge ut når du er ferdig. Du har med dette samme vilkår som oppholdslandets egne borgere.


Du bør ha med deg kortet om du skal oppholde deg midlertidig i Spania. Informasjonen gis via en app som blant annet inkluderer informasjon om hva kortet kan brukes til, nødnummer og hvem du kan kontakte om du trenger medisinsk hjelp i Europa. Europeiske helsetrygdkort går ut i år.


Det er HELFO som utsteder kortene.

Når du viser fram helsetrygdkort hos behandleren, har du krav på nødvendig medisinsk behandling i det landet du er i, på samme vilkår som de som bor der. Da betaler du de samme egenandelene som dem. Helsetrygdkortet gir ikke rett til dekning av utgifter hvis du. Du må være medlem i folketrygden for å få kortet. Travellers Medical Card inneholder dine viktigste helseopplysninger på språk.


Dette er opplysninger som er nødvendige for at ambulanse- og helsepersonell skal gi deg riktig livreddende behandling ved akutt sykdom eller ulykke. Hvor får du tak i helsetrygdekortet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg