mandag 4. september 2017

Grense for frikort

Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt. Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Finn laveste nettpris her. Alle innbyggere får fortsatt tilsendt frikort i papirversjon i posten.


Nytt utseende på frikort. Frikort og egenandeler. Det finnes to frikortordninger i Norge, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Ordningene gjelder ulike tjenester. Da må du bestille skattekort.


Det beløpet du allerede har tjent uten å trekke skatt, tas med i grunnlaget for beregningen av nytt skattekort. Uansett om du først har hatt frikort eller ikke, vil den totale skatten du betaler bli den samme. Hadde du frikort i fjor trenger du ikke bestille nytt frikort. Forskuddsskatt Har du et enkeltpersonforetak, er deltaker i ansvarlig selskap, eller andre inntekter eller formue du ikke trekker skatt for, skal du betale forskuddsskatt. Du kan endre opplysninger om for eksempel inntekten din, slik at skattekortet blir riktig.


Du kan ikke bestemme selv hvor mye skatt du vil betale hver måned. Hvis du vil trekke mer skatt enn skattekortet viser, kan du be arbeidsgiveren din om å gjøre det. Du trenger ikke nytt skattekort. Grensen for å få frikort ligger på 2. Betaler du inn et beløp over dette, får du altså ikke tilbake pengene dine hvis beløpet er under 2kroner.


Selv om det er snakk om et mindre beløp, er det ikke alle som syns det er greit ikke å få tilbakebetalt det man betaler over frikortgrensa. Les mer og test om dette er aktuelt for deg på handlehvitt. Du kan bestille frikort fra det året du fyller år.


Foreldre kan ikke bestille på vegne av sine barn. Dersom du lurer på om du har fått frikort kan du logge deg inn for å sjekke. Er du under år, gjelder andre regler. Det er bare godkjente egenandeler som teller med i opptjeningen til frikort for egenandelstak 2. Fysioterapeuten plikter å ha oppslag som viser gjeldende egenandeler og priser.


Alle egenandelene blir registrert av Helfo i egenandelsregisteret. Når taket er nåd sendes det automatisk ut frikortvedtak og et frikort i posten innen tre uker. Når du har fått frikort betaler du ingen flere egenandeler resten av året. Neste år starter du på null.


Bestill frikort : Gå inn på sidene til Skatteetaten og bestill frikort. Det tar som regel virkedager fra du har bestilt til det er klart og tilgjengelig for arbeidsgiver. Du får beskjed når frikortet ditt er klart. Arbeidsgiver henter det elektronisk, så du trenger ikke levere noe. Men du må huske å søke om nytt skattekort, og selvfølgelig sørge for at grunnlaget er riktig.


Er det første gang du trenger frikort , må du huske å bestille det på skatteetaten. Hvis ikke, trekker arbeidsgiver hele femti prosent av lønnen din. Hvor mye kan du tjene på frikort ? Og hvis man har mer enn en jobb, er det mulig å dele opp frikortet da? Hvis man tjener mer enn grensen på frikortet og da skaffer seg skatte kort, vil det bare bli trekt skatt av bare de neste lønningene?


Legen skal ha prisoppslag over de vanligste egenandelene og andre utgifter. Når du som helseaktør har avtale med Helfo, får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til. En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg