fredag 22. september 2017

Stoffskifte lavt

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. Her kan du lese mer utfyllende om lavt stoffskifte (hypotyreose). Lavt stoffskifte (hypotyreose) kan gi en rekke symptomer, blant annet slapphet, depresjon og hukommelsessvikt.


Stoffskifte lavt

Målet med behandlingen er å fjerne symptomer og plager. Dette hormonet heter thyroxin. Skjoldbruskkjertelen sitter på halsen. Sykdommen kan bli alvorlig dersom den ikke behandles. Den kan gi en rekke symptomer.


Nyfødte testes for lavt stoffskifte i Norge. Jodmangel kan gi struma og lavt stoffskifte. Både operasjoner, stråling og enkelte legemidler kan skade skjoldbruskkjertelen.


Noen ganger er det nødvendig med tester for å utelukke årsaker til sykdommen. Enkelte kvinner får lavt stoffskifte etter fødselen, men stoffskiftet vil vanligvis normalisere seg igjen etter en tid. Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring.


I Norge blir alle nyfødte undersøkt ut fra en blodprøve fra hælen. Barn med lavt stoffskifte utvikler seg normalt hvis de blir behandlet med stoffskiftehormon fra fødselen. Symptomer på lavt stoffskifte kan variere sterkt fra person til person.


Ofte utvikler sykdommen seg sakte, og i enkelte tilfeller merker man bedring etter å ha fått behandling uten å ha vært klar over symptomene på forhånd. Truende lavt stoffskifte. Subklinisk hypotyreose, eller truende lavt stoffskifte , kan være en annen utfordring. Ved lavt stoffskifte vil man ved prøver påvise et høyt nivå av TSH - som er hormonet som stimulerer skjoldkjertelen til å produsere tyroksin, og et lavt nivå av tyroksin.


Les om Lavt stoffskifte. Stoffskifteforbundet er en frivillig interesseorganisasjon for personer med sykdommer i skjoldbruskkjertelen og deres nærmeste. Finn klinikker, priser og les anmeldelser.


Typiske symptomer er tretthet, vektøkning og depresjon. Vi har derfor satt sammen enkle trinn som vil hjelpe deg å øke et lavt stoffskifte. Prøv å gjør disse til en vane, og resultatet vil ikke vente på seg.


LAVT STOFFSKIFTE : Gikk ned kilo etter medisinbytte! De aller fleste med stoffskifteproblemer, blir satt på medisinen Levaxin (syntetisk T4). Men dette fungerer ikke like godt for alle. Anne Marie Rosenvold (45) fra Kristiansand fikk lavt stoffskifte i ung alder, og måtte kjempe en hard kamp med legene for å få bedre medisin. Forekomsten av manifest hypothyreose i Norge er antagelig på mellom to til tre prosent.


Stoffskifte lavt

Forekomsten øker med alderen, og sykdommen er fire til fem ganger så hyppig hos kvinner som hos menn. Og gravide kvinner både kan og skal ta medisiner for stoffskifte , i samråd med lege. Dersom du allerede tar tabletter for lavt stoffskifte , er det vanlig å øke mengden når du blir gravid.


For noen år siden fikk jeg konstatert lavt stoffskifte , men det er egentlig først i dag jeg har skjønt at dette har en sammenheng med maten jeg spiser. Man kan kanskje ikke spise på seg lavt stoffskifte , men man kan spise seg friskere eller sykere. Hvis det er for lite tyreoideahormon i blodet, går de fleste kroppsfunksjoner tregere ( lavt stoffskifte ). Det kan best beskrives som at kroppen går på lavgir. Blir det for mye tyreoideahormon i blodet, blir effekten motsatt (høyt stoffskifte ), og kroppen går på høygir.


Stoffskifte lavt

T tyroksin, er det viktigste stoffskiftehormonet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg