tirsdag 12. september 2017

Gravid uke 9 tvillinger

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Tema: Hele kroppen påvirkes av graviditeten og gravid i jobb. Babyverden har en podcast uke for uke.


Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten.

Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Alt om tvillinger : Er det to?


Hvordan er det å være gravid med tvillinger ? Hvor stor er egentlig magen min nå( uke 25). Smerter og plutselige blødninger gravid uke med tvillinger. Hei:) Jeg er gravid i uke med tvillinger men det er størrelseforskjell på de.


Den ene ligger ca en uke foran den andre i vekst og legen tror det.

Her må du få søstrene dine på banen først som sist. Da blir det utrolig frustrerende med en søster som ikke vil forplikte seg til noe. Dere har selvfølgelig forskjellige roller i familien som gjør det litt utfo. Toeggete tvillinger skyldes først og fremst arv på morens side, men menn kan overføre arv fra sin mor til sine døtre.


Eneggete tvillinger er en spontan hendelse, og forekomsten er lik over hele verden. Dersom du får tvillinger , forlenges perioden med foreldrepenger i uker med 1prosent uttak, eller uker med prosent uttak. Ved fødsel av tre barn eller flere, gis foreldrene uker ekstra ved 1prosent uttak og uker ekstra ved prosent uttak. Magen er betydelig større og tyngre gjennom hele svangerskapet, og for mange er det dette som gir mistanke om tvillinger.


Man kan regne med at tvillingmagen i uke er like stor som ved uker hos enlinggravide. Det er fysisk tyngre å være gravid med to. Alle gravide vil også få tilbud om tester for hepatitt B, hiv og syfilis. Dersom den gravide er risikoutsatt for hepatitt B-smitte under graviditeten (f.eks. gjennom å ta stoff med sprøyter) anbefales flere tester under svangerskapet (helsedir.no).


Ved positiv prøve vil den gravide bli henvist til spesialist for videre behandling. Fakta om å være gravid og å få tvillinger. Det finns to typer av tvillinger , eneggete tvillinger og toeggete tvillinger. Ofte blir graviditeten med tvillinger noe kortere enn en normal graviditet som er uker.


Les mer om tvillinger og hvordan det er å føde og å være gravid med tvillinger. Gravid uke til 12. Hvis du har vært kvalm, vil du kanskje oppleve at dette gradvis går over.

Fosteret begynner å ligne et menneske og alle anlegg til organer er dannet. Drøyt halvparten av alle gravide kvinner får i uke vondt i ryggen. Dette er helt nytt for meg.


Mange kjenner også halsbrann, bekkenløsning og hemoroider. Når du er gravid i uke er det på tide å finne ut hvordan du vil føde. Har du en KMI på over er det nok å legge på seg 5- kg i svangerskapet. Husk å spise sunn og næringsrik mat selv om matlysten ikke er på topp.


Du behøver ikke å spise for to, energibehovet ditt er rundt 2-3kcal ekstra per dag. Vær forsiktig med sukker, og ikke spis for mye fastfood. Drømmer du om ditt barn som nå er uker gammalt? Kanskje er det slik att ditt barn drømmer om deg! Barn kan nemlig drømme nå, hjerneaktiviteten har i forsøk målts hos foster hvilket viser at barnet allerede nå har ulike søvnsykluser.


Går du kraftig ned i vekt på grunn av kvalme, bør du oppsøke hjelp – av hensyn til både deg selv og barnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg