fredag 8. september 2017

Hva skjer med kroppen når du slutter å røyke

Det er aldri for sent å slutte og røyke. Det vil alltid gi en positiv helseeffekt for både deg og de rundt deg, at du stumper røyken. Men jo tidligere du slutter , jo tidligere kommer kroppen i gang med reparasjonsprosessen. Er blodtrykk og puls tilbake til normalt nivå.


Dermed vil det føles mer forpliktende, og det vil være vanskeligere å sprekke.

Drikk masse vann, tenk at du skyller giften ut av kroppen ! Vær forsiktig med kaffen, du tåler mindre når du ikke røyker. Finn frem listen din over gode grunner til å slutte å røyke. Det at du har røyket i mange år, er derfor ikke noe godt argument for å fortsette.


Reduserer kreftrisikoen. Lungekreft er ofte den store skrekken for røykere. Ann Cathrin Reichelt, lege hos Lommelegen.

Denne oversikten kan være en god motivasjonsfaktor for deg som har bestemt deg for å slutte å røyke. Se hva som skjer med kroppen din etter: Etter minutter. Hva skjer med kroppen din når du slutte å røyke ? Men det jeg lurer på er om jeg burde prøve å røyke ? Hvor mange prosent av dem som slutter å røyke , begynner igjen innen et år?


Dette skjer i kroppen når du slutter å røyke Kroppen begynner å reparere skader med en gang du stumper den siste røyken. SLUTTA: Etter røykeslutt, jobber kroppen på spreng for å reparere skader og gi deg en sunn kropp. Når du slutter å røyke , virker det akutt positivt på hjerte og kar. Fordelene ved å minske kreftrisiko kommer litt senere, oppsummerer Bjørn Andreas Bang ved Helsedirektoratet. Smokefree , som er Englands versjon av Slutta.


Du har ikke lenger økt risiko for å få en hjerneblødning. Dersom man slutter å selvadministrere nikotin til blodet og hjernen kan dette i varierende grad resultere i. Forskere har beregnet millioner mennesker i USA har minst én alvorlig sykdom forårsaket av røyking, ifølge American Lung Association. Når røyken så pustes inn, øker risikoen for skader i lungene.


De skadelige stoffene transporteres også ut i kroppen sammen med blodet. HVA SKJER NÅR MAN SLUTTER Å RØYKE ?

Allerede minutter etter at man har røyket en sigarett, begynner pulsen og blodtrykket å komme tilbake til et normalt nivå. Nikotin tar del i metabolismeprosessene, så det kan være vanskelig å bli kvitt skadelig avhengighet, men det er nødvendig å gjøre det for å bevare helse. Røyking er en skadelig vane som kan settes på nivå med avhengighet og alkoholisme. Fem år etter at du slutter å røyke , har risikoen for død fra lungekreft falt med halvparten sammenlignet med når du røyker, ifølge University of North Carolina. Ved 15-årig mark, har risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag redusert til samme som for en person som aldri har røykt før.


Røyksug varer sjelden mer enn 2-minutter men kan oppleves som en intens og sterk trang til å tilføre kroppen nikotin. Røyksuget vil melde seg med jevne mellomrom, ofte i situasjoner som du forbinder med røyking. Et godt tips er å planlegge hva du skal gjøre i stedet for å røyke når du får røyksug. Her er noen av plagene du kan oppleve, hvorfor du får dem, hva du kan forvente og eventuelt gjøre for å lindre plagene.


Når man slutter å røyke , begynner kroppen arbeidet med å kvitte seg med giftstoffer og tjære som ligger i lungene. Hvor godt trent du er fra før av har selvsagt noe å si, men en person som trener en blanding av styrke og kondisjon vil merke at både styrken og utholdenheten har forverret seg etter et par uker. Muskelmasse begynner å svinne idet man slutter med sine faste rutiner og boltrer seg i inaktivitet.


Ved aktiv røyking får kroppen tilført nikotin på daglig basis. Straks man slutter med dette, vil kroppen reagere på at den ikke lenger får nikotin. Denne reaksjonen gir seg utslag i en rekke abstinenser, som alle er vanlige å oppleve når man slutter å røyke.


Abstinensene kan være veldig irriterende, men de er på ingen måte farlige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg