mandag 25. september 2017

Akne kviser

Gjør Skincitys hudtest og få produktanbefalinger fra våre hudterapeuter. Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg. Kjøp for 9kr, få gave på kjøpet. Stå i mot tegn på hudaldring. Sleep Mask Face Retinol.


Til en ekstra fin pris!

Bevar gløden i huden og si farvel til problemer med kviser og akne. Finn ansiktsmasken som passer deg. Sammenlign priser og gjør et godt kjøp. Eleven is beauty– 30.


Nyheter hver hverdag innen K-Beauty og fra klassiske varemerker. Kviser skyldes økt talgproduksjon, samt trange utførselsganger i talgkjertlene samt økt antall av en type bakterie som kalles propionebakterie akne. Det er varierende grad av akne , alt fra noen få kviser til dype cyster eller smertefulle kuler under huden som kan føre til arrdannelser.


Akne er ikke smittsomt. Har du mye akne , eller større og dypere kviser , er det anbefalt at du får en kombinasjonsbehandling.

Kommer hudlegen ikke i mål med lokal behandling, eller du har alvorlig og arrdannende akne , behandles dette som oftest med tabletter. Våre hudleger bruker antibiotika eller a-vitaminsyretabletter. Kviser heter akne , eller acne vulgaris på det medisinske fagspråket. Hvor vanlig er det å få kviser ? Ubehandlet kan kviser føre til arrdannelse, depresjon og sosiale problemer for dem som er hardest rammet.


Personer med uren hud har vanligvis fet hudtype. Enten i hele ansiktet, eller bare i pannen, på nesen og haken. Uren hud kjennetegnes av områder med tilstoppede eller store porer, sorte prikker, kviser , røde og blanke områder eller ujevn overflate.


Du ser ofte hudormer, både svarte og hvite prikker i huden, som kan være forstadier til kviser. Hvis porene i huden blir tette, kan talg i huden hope seg opp. Du kan ha hørt folk si at akne skyldes urenslighet, men det stemmer ikke. Det er heller ingen gode bevis for at fet mat eller sjokolade forårsaker akne. Symptomene oppstår typisk i tenårene sammenfallende med at talgkjertlene blir mer aktive.


Dette omtales som U-sone, til motsetning fra T-sone i tenårene. Voksne har større tendens til å danne dype betente dype kviser. Den er lokalisert til hudens sebakøse kjertler (kjertler som sitter rundt en hårfollikel). På norsk kalles de også kviser.


Tilstanden har et karakteristisk utseende, og det er derfor oftest lett å stille diagnosen.

Den vanligste formen kalles på latin acne vulgaris (vanlig akne ). Valg av behandling mot kviser avhenger av ens alder, tilstandens alvorlighetsgra andre sykdommer, og om man har tendens til arrdannelse. De fleste med kviser kommer i mål med lokalbehandling med diverse kvisekremer. De som derimot har mer uttalt akne behandles i tillegg med tabletter. Kviser , eller akne kan deles inn i mil moderat og alvorlig akne.


Sykdommen kommer blant annet av økt talgproduksjon, økt tilvekst av bakterier og betennelse i den felles utførselsgangen fra talgkjertelen og hårsekken. Dette kan føre til kviser og hudormer, og kan også føre til verkefylte byller. Vis større bilde Kviser eller akne (acne vulgaris) er nok den mest alminnelige hudlidelsen. Nesten alle unge får kviser i puberteten på grunn av økt talgsekresjon.


Først får du fet hud og hudormer, og deretter får du kviser. Unntaket er barn i de første levemånedene, som kan få akne fordi talgkjertlene da er mer aktive enn senere i barnealder. Kviser er en betennelsesreaksjon i og omkring talgkjertlene. Kviser kategoriseres enten som ikke-inflammatorisk (mild akne ) eller moderat til dyp inflammatorisk (alvorlig akne ) 1. Hudormer og kviser.


Ved ikke-inflammatorisk akne oppstår en hudorm, en talgkjertelåpning som er utvidet og fylt med talg, bakterier og avstøtte hudceller. Det finnes to typer ikke-inflammatorisk akne : sorte og hvite hudormer. Kommer man ikke i mål med lokal behandling, eller pasienten har alvorlig og arr-dannende akne , behandles dette som oftest med tabletter. Behandling av akne. Vi bruker antibiotika eller a-vitaminsyretabletter.


Kviser oppstår hvis porene i huden blir tette, og talg i huden hoper seg opp. Da kan det oppstå en betennelse i huden som vi kaller akne. Noen mener kviser skyldes urenslighet eller at man spiser for mye fet mat eller sjokolade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg