torsdag 7. september 2017

Scampi gravid

Skalldyr: Det viktigste er god varmebehandling. Som gravid kan du spise nesten alt av skalldyr, som reker, blåskjell, hummer, kreps og scampi. Det er allikevel noen ting du bør holde deg unna, og her er oversikten fra Mattilsynet. Blåskjell: Spis det gjerne, men følg blåskjellvarsel fra Mattilsynet og husk god varmebehandling. Sushibiter med laks, kokt kongekrabbe, frityrstekt scampi , frityrstekt krabbe og kamskjell er et trygt utvalg.


Viktige næringsstoffer.

Kjente fiskearter, som laks, ørret, torsk, sei, lyr og makrell, kan du trygt spise 1-ganger i uken. Noen næringsstoffer du finner i sjømat er særlig gunstig når du venter barn. Det er bare noen få matvarer som kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for barnet i magen. De viktige næringsstoffene kan du lese om i brosjyren Ernæring i svangerskapet, som deles ut på helsestasjonen. Når du er gravid , er det viktig å spise variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du trenger.


Brosjyren kan du også få tilsendt gratis fra Sosial- og helsedirektoratet, avdeling for ernæring. Andre kosttilskudd (f.eks. kalsium, jo omega-3-fettsyrer) kan være nødvendig dersom du utelater viktige matvaregrupper fra kostholdet ditt. Ukokte scampi (de er grå, ikke rosa) skal selvsagt steke litt lenger, til de er rosa og gjennomstekte – ca.

TIPS: Superdigg krabbesalat med bacon og avokado #129408;#129363;#129361; Den viktige sausen. En fyldig fløtesaus smaker nydelig til scampi , og chilien sørger for at retten får litt sting. Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Noen som vet om man kan spise scampi under graviditeten?


Vil være på den sikre siden! Jeg har spist en del scampi ,. Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Stek scampi i en stor panne med litt olje, ha i finhakket hvitløk og kajennepepper og la det surre litt. Tilsett crème fraîche og kok opp.


Kalsium trengs blant annet til utvikling og vedlikehold av skjelett og tenner. Gode kilder til kalsium er kumelk og plantedrikker, samt produkter laget av kumelk og plantedrikker som ost og yoghurt. Ja du kan spise reker, scampi og majones:) Du kan spise all sjømat som du vet er fersk og fin.


Men vær ekstra obs på blåskjell og sånt som kan bli giftig, at du er sikker på at det er ok.

Ha en riktig god helg! Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen. Sushi, maki og graviditet - Her tenker jeg p friterte scampi eller annet fritert fisk inni. Selv om de sier det er ok Arkiv. N er ikke jeg gravid , men tror jeg hadde ungtt r fisk for vre p. Marinerte scampi passer både på tapasbordet, i salater eller bare som snacks med en god dressing eller saus ved siden.


Kilde: Ellen-Christine Lendengen. Skjønner at vi skal være forsiktige med sushi fordi det er rå fisk. Men hva med fritert scampi maki? Da er jo ikke fisken rå lenger eller? Lurer på det samme med spekeskinke og chorizo.


Hvis vi sprøsteker chorizoen i panna er det jo ikke lenger rått kjøtt. Ta opp grønnsakene. Kok opp og la småkoke i 4-min. Smak ev til sausen med mer rød curry pasta, fiskesaus eller sukker.


Scampi , også kalt kjempereker, blir stadig mer populært i Norge. Nå oppfordrer Framtiden i våre hender, Grønn Hverdag og Greenpeace til å kutte forbruket av scampi. Les om miljøproblemene med scampi her.


Se spørsmål og svar om scampi her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg