tirsdag 12. september 2017

Oppbevaring av avføringsprøve

Finn oppbevaring i skandinavisk design i vårt store utvalg av innredning. Som regel vil du få utlevert en spesiell beholder av din lege. Inni denne beholderen er det en mindre, helt lufttett beholder med en skje av plast. I denne beholderen skal du plassere din avføring. Du putter den lille beholderen inn i den store, og leverer den til din lege eller sykepleier, som igjen sender dem til mikroskopisk undersøkelse.


Kanskje litt seint å få svar på dette nå, men fikk ikke noe informasjon hos legen om det. Det er en vanlig avføringsprøve (blått lokk). Avføringsprøve - Kropp og helse - Kvinneguiden.


Hun har alltid vært en elendig sover, men det som fungerer er helt mørkt rom og ligge inntil henne. Da sovner hun på fem minutter, med mindre det er noe som må prates gjennom. Eneste tiden på dagen hun er. For pasienter i primærhelsetjenesten vil det være begrensninger knyttet til oppbevaring og holdbarhet av prøven. De færreste vil klare å levere prøven til laboratoriet tidsnok slik at den blir analysert innen to timer.


Kjølig oppbevaring av prøven vil også i mange tilfeller være vanskelig. Kan være greit å legge prøven i en pose mellom prøvetakingene for å slippe lukt. Hemofec er en kjemisk test for påvisning av blod i avføring. Restriksjoner mht til kost og medikamenter fire dager før prøvene tas, er avgjørende for resultatet. En konvolutt inneholder slides (til prøve fra forskjellige dager).


Se brukerveiledning utenpå konvolutten. Dette er viktig for å unngå feildiagnostisering. Du kan oppbevare den i kjøleskapet, men ikke nødvendig.


Dersom pasienten har lidd av et ufrivillig vekttap på flere kilo i løpet av få måneder, har sett blod i avføringen, vært langvarig slapp og trett uten forklaring og opplevd at avføringsmønsteret har endret seg må man også ha tarmkreft i bakhodet. Du har vel kjøpt produktet på apoteket? Hemofec prøver tåler en del timer i romtemperatur også. Hva brukes en avføringsprøve til? Ergo kan det ikke være så farlig med oppbevaring i romtemperatur.


En avføringsanalyse er en undersøkelse som kan brukes til mange forskjellige ting. Hvordan ta avføringsprøve - Kropp og helse. Reagensene blir nå levert på plastflasker, og ikke på glassflasker som tidligere. Vi har strenge kvalitetskontroller og alle produkter vi selger er godkjent av våre eksperter.


Visse medisinske forhold kan kreve at du sender inn en avføringsprøve til legen din. Din lege vil forsyne deg med et kit for å utføre denne prosedyren en. Innhent avføringsprøve kit fra legens kontor. Nå er det engang sånn at avføringsprøver som leveres til lab (de som ikke tas hos legen og det er vel i hovesak kun hemofec, dvs blod i avføringen) sendes ofte i egen konvolutt med posten.


Beholder for oppbevaring og forsendelse av avføringsprøve. Fæcesbeholder med skje og skrukork. Oppdag tidløst, skandinavisk design i vårt store utvalg av designklassikere her! Benyttes til oppbevaring og forsendelse av avføringsprøve. Oppbevares i kjøleskap inntil den sendes i posten, helst innen et døgn etter at prøven er tatt.


Oppbevaring av avføringsprøvene skal gjøres kaldt(men de fleste vil ikke ha et glass med avføring i kjøleskapet ) så kan være greit å få avgårde begeret med avføring raskt. Dyspepsi er sjelden relatert til alvorlig sykdom. Infeksjon i magesekkslimhinnen med Helicobacter pylori er en risikofaktor for utvikling av både ulcus og ventrikkelkreft. Kostnadene knyttet til utredning og behandling er likevel høye.


Jeg fikk et sånt glass av legen med beskjed om å sende inne avføringsprøve. Men jeg lurer på hvor mye som trengs, og hvordan jeg gjør det? Kalprotektin er først og fremst en meget god markør for inflammasjon.


Måling av kalprotektin i feces er derfor en nyttig undersøkelse i utredningen av mageplager der det ut ifra symptomer og klinisk undersøkelse er vanskelig å avgjøre om det dreier seg om en funksjonell eller organisk tilstand. Når du blir inkludert i studien (Konvolutt merket med 1). Du skal levere prøver i løpet av det første året. Den avføringsprøve blir sendt til et laboratorium hvor visse kjemikalier og en farge-utvikler tilsettes.


Når testen er fullført, tilstedeværelsen av blå farge indikerer eksistensen av H. Resultater fra avføringsprøve test er normalt tilgjengelig i løpet av få timer. Problemet er at det skal taes av diarè som er helt gul vannaktig (ikke antydning til klumper eller fasthet). Jeg har søkt meg rundt på nettet og funnet mange fine løsninger og teknikker for å ta avføringsprøver. Kan jeg ta prøven i dag selv om jeg ikke skal til legen.


I nærvær av kalsium er proteinet stabilt og resistent mot enzymatisk nedbrytning, og det er påvist uendrede nivåer i fecesprøver etter oppbevaring i sju dager ved romtemperatur. Det betyr at legekontorer eller pasienter kan sende prøver direkte til laboratoriet med ordinær postgang. Testen foretas enten ved rektaleksplorasjon, ved at legen undersøker pasientens endetarm med en finger, eller ved at pasienten påfører et papir spor av avføringen. En avføringsprøve er en liten mengde avføring som samles til kjemiske eller mikrobiologiske analyser. Testen gjennomføres ved at man tar en avføringsprøve , som så sjekkes for spor av blod med testen.


En rekke stoffer kan påvises i avføringen, enten via kjemiske reaksjoner, dyrkning eller ved direkte mikroskopi. Vanligvis tar pasienten selv en prøve i et tørt spesialglass og leverer hos legen for videre undersøkelser. Helsedirektoratet anbefaler avføringsprøve som testes for blod som foreløpig standard. Men det er uklart om alle skal få tilbud om å delta i en studie der de enten får koloskopi eller blir testet for blod i avføringen, ifølge forsker Thomas de Lange i Kreftregisteret.


Når en pasient kommer på legekontoret plaget av kronisk diaré, blod eller slim i avføringen, langvarige magesmerter, kanskje vekttap, så vil det være vanskelig for fastlegen å si om dette skyldes kreft, betennelse, matintoleranse eller irritabel tarm. FeCaltest måler betennelse i tarmen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg