mandag 11. september 2017

Skilsmisse og barn

Trenger du bistand med barnefordeling? Kontakt oss utforpliktende her! Får barn og ungdom med skilte foreldre det vanskeligere enn de som har gifte eller samboende foreldre?


Hvordan påvirker foreldrenes skilsmisse selvbilde og velvære, og er det forskjell mellom jenter og gutter? Flere nordiske studier har vist at barn av skilte foreldre kommer noe dårligere ut enn andre barn når det gjelder aggresjon, antisosial atfer skoleprestasjoner og psykiske helseproblemer.

Noen få barn kan reagere med lettelse, men de fleste reagerer med sorg. Barn vil uansett oppleve forandringen som opprivende, - selv i de tilfellene hvor familiesituasjonen har vært preget av krangling og uvennskap, og også vold mellom foreldrene. Hvor stor belastningen med en skilsmisse er på barnet varierer fra barn til barn. Selv ikke i sakene hvor skilsmisse er det beste for barna. Vol store konflikter i samlivet og slike ting kan være med på å gjøre en skilsmisse helt nødvendig, men hvor stor belastningen er varierer fra barn til barn , sier Tindberg.


Sjalusi, sorg og bitterhet kan forverre en skilsmisse. Barn med delt bosted har det nest best. De barna som bor mest hos en av foreldrene har litt dårligere helse, og de som bare bor hos en av foreldrene har mest problemer.

Barn som bor vekselvis hos både mor og far er faktisk mindre stresset enn skilsmissebarn som bare bor hos en av foreldrene. De har også gode forhold til venner. Barn og skilsmisse – dette bør du vite. En skilsmisse er ikke over idet foreldrene flytter fra hverandre.


Her er ekspertenes tips til hva dere bør vite for å ivareta barnet best mulig. I disse begrepene ligger det at begge foreldrene har fast bostedskompetanse etter barnelovens § 37. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo.


Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie? Ektefeller som ikke ønsker å fortsette samlivet, kan søke om separasjon. For å søke skilsmisse må du enten ha vært separert i ett år, eller du og din ektefelle må ha bodd fra hverandre i minst to år og være enige om at dette er samlivsbrudd. Etter ett år, kan én eller begge søke om skilsmisse. Dette må du gjøre: Endre skattekort hver gang du får vesentlige endringer i gjel boligverdi eller annen formue.


Melde flytting hvis du flytter. Søke om separasjon eller skilsmisse hos Fylkesmannen i ditt bostedsfylke. Alt innholdet på nettsidene er skrevet og kvalitetssikret av erfaren advokater med spesialkunnskaper innen familierett, skifte og barnefordeling.


Grupper er et viktig tilbud for barn i barnehage og skole.

Man ønsker å møte barnas behov på deres premisser og på deres egne arenaer når mor og far går fra hverandre. Begge ektefellene må imidlertid forholde seg til de realiteter som følger av en skilsmisse. Uavhengig av om det er foreldrene eller retten som bestemmer omfanget av samvær, skal barn som har fylt syv år ( og yngre barn som er i stand til å danne seg egne synspunkter) få informasjon og muligheten til å si sin mening før en avgjørelse tas.


Dette følger av barneloven § annet ledd. Likevel er det ofte barna som rammes hardest - barn opplever alltid sorg og atskillelse ved en skilsmisse. Hvordan kan du gjøre skilsmissen mindre smertefull for dine barn ? En rekke studier viser likevel at samlivsbrudd utgjør en risikofaktor for barn. De fleste barn takler dette godt med god hjelp av foreldre og nettverk.


Barn av skilte foreldre har mer følelsesmessige vansker, mer atferdsproblemer, mer sosiale vansker, flere helseproblemer og dårligere akademiske prestasjoner en periode etter samlivsbruddet. Artikler, råd og ressurser rettet mot barn og unge som opplever at foreldrene skiller seg. Med barnefordeling menes hvor barn skal bo fast ved skilsmisse eller samlivsbrudd. Du kan søke digitalt eller med papirskjema.


Under forutsetning av at mor og far har felles foreldreansvar, er reglene for hvor barnet skal bo fast de samme både der foreldrene har vært gift og hvor de har vært samboere. Skilsmisser, etter tallet på felles barn uansett alder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg