onsdag 6. september 2017

Menstruasjon og graviditet

Kan man være gravid selv om man har mensen? De fleste kvinner vil miste mensen helt dersom det har skjedd en befruktning. Noen gravide kan ha sparsomme blødninger fra skjeden de første 2-månedene.


Jeg er utrolig kvalm om dagen. Jeg går ikke på p-piller og er akkurat ferdig med en vanlig og kraftig menstruasjon slik jeg pleier.

Er det noen som har hatt n. Er stort sett det svangerskapssymptomet som oppdages først, og som fører til at den gravide velger å ta en graviditetstest. Andre forklaringer kan være graviditet , anoreksi, intensiv trening, bruk av enkelte medikamenter som p-piller, hormonspiral, antipsykotika, for tidlig overgangsalder. Opphør av menstruasjon kan også skje ved underliggende sykdom.


Graviditet er den vanligste årsaken til uteblitt menstruasjon hos fertile kvinner. Menstruasjonen blir også naturlig borte ved amming og etter menopausen. Ellers er vanlige årsaker til bortfall eller sjeldnere menstruasjoner (oligomenoré) slanking (spiseforstyrrelser), hard trening, reiser og stress.


Vanlige, regelmessige menstruasjoner svangerskapet igjennom, forekommer vel knapt såvidt jeg vet, men innen medisin finnes der alltid svært sjeldne unntak på det meste, men jeg har ikke hørt om dette.

Angi dato for første dag i siste menstruasjon. Grunnlaget for beregningen er en svangerskapslengde på 2dager fra første dag i siste menstruasjon. Les mer om hva som kan forårsake en uteblitt menstruasjon ! Kan jeg få menstruasjon under graviditet ? Blødning fra skjeden betyr vanligvis at du har menstruasjon.


Hvis man tror man er gravi er en graviditetsprøve den beste måten å bekrefte eller avkrefte det på. Men det er mulig å få noen tegn og symptomer på at man er gravi allerede før dato for forventet menstruasjon har passert. Tidlige symptomer på graviditet. SPØRSMÅL kan man være gravid selvom man får mensen? En ektopisk graviditet betyr at graviditeten utvikles utenfor livmoren.


De første symptomene på ektopisk graviditet er smerte (som må lindres med sterkere smertestillende midler enn paracetamol) og blødning. Etter fødselen, vil kroppen din langsomt starte prosessen med å komme tilbake til normalen. Dette innebærer at du vil før eller siden få menstruasjonen tilbake.


Hvis du lurer på noe i forbindelse med menstruasjon etter fødsel, har vi samlet det du trenger å vite her. Ni måneders graviditet er over. Graviditet eller svangerskap er navnet på tiden fosteret tilbringer i livmoren mellom befruktning og fødsel.

Eggcellen og sædcellen smelter sammen i egglederens ampulle. Det befruktede egget transporteres deretter gjennom egglederen til livmorhulen, hvor det graver seg ned i livmorens slimhinne etter 6–døgn. Forsøk på å time sex fører til graviditet langt oftere enn ved bruk av prevensjonsmidler. Den danske legen Kim Bartholdy har skrevet boken 1myter om sunnhet og sykdom, og én av mytene han tar opp er nettopp graviditet under menstruasjon.


Livmoren forbereder seg på graviditet hver måned: Slimhinnen i livmoren blir tykkere. Livmorslimhinnen er der en eggcelle vil feste seg hvis den blir befruktet. Dersom eggcellen ikke befruktes, blir ikke kvinnen gravid. Venter du til den dagen du forventer å få menstruasjonen, er testene mer enn sikre. Vanligvis vil det være mulig å registrere hCG i urinen allerede dager etter befruktning (omtrent dager før forventet menstruasjon ), men hCG-nivået kan variere i konsentrasjon og være for lavt til å gi utslag.


Det er dette vi kaller menstruasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg