tirsdag 26. september 2017

Gravide kvinner

Gravide kvinner

Søk etter partnere lokalt i ditt område. Det er bare en ting som er mer utfordrende enn å leve sammen med en gravid kvinne – og det er å være den gravide kvinnen. Derfor er det viktig at du prøver å gjøre det beste ut av situasjonen og støtte henne så godt du kan. Husk at premien er en nydelig liten sønn eller datter! Før du setter i gang med lange og kompliserte oppskrifter, ta en titt på forslagene i dagens artikkel til sunne snacks for gravide kvinner.


Gravide kvinner

Her finner du enkle alternativer for å gi næring til deg og din lille. Vi må tørre å ta opp dette med vekt med gravide. Men fokuset må ikke være i svangerskapet alene.


Dagbladet skremmer gravide kvinner med sak om døde barn REDAKTØREN HAR ORDET: Avisa framstiller det som forskning har ført til barns dø men det er faktisk helt motsatt. Forskningen har ført til en ny praksis som kan redde liv. Det innebærer et variert kosthold satt sammen av grove kornprodukter, grønnsaker, frukt og bær, magre meieriprodukter, fisk, bønner, linser, erter og nøtter. Undersøkingar av kvinner med nattarbeid viste at dei gjennomsnittleg fekk mindre søvn per døgn enn kvinner med arbeid på dagtid.


Gravide kvinner

Gravide treng mykje søvn. Nattarbeid er ei belastning både for menn og kvinner , men gravide er særleg utsette for å få problem med slikt arbeid. Kvinner som prøver å bli gravid bør ta folsyretilskudd på 4mikrogram daglig. Det gjøres for å unngå senere komplikasjoner hos barnet. Ved påvisning av et RhD-positivt foster hos en RhD-negativ gravid , gis det tilbud om forebyggende behandling i svangerskapet og etter fødselen.


Dolly Duck, med sorte ringer rund øynene og blek om nebbet, er FY! Så bør gravide fortsatt få beskjed om å passe på vekta på svangerskapskontroll? Selv har jeg ikke barn. Men husker godt at den tiden jeg skulle fått dem, syntes jeg at alle gravide kvinner var rå sexy. Det er også økt risiko for at fødselen må settes i gang eller at barnet må forløses med keisersnitt og for at barnet har medfødte misdannelser (2).


Gravide kvinner

Alle kvinner som planlegger å bli gravide , eller som vet at de allerede er det, bør tidligst mulig starte med tilskudd av folat. Slik reduserer du risikoen for ryggmargsbrokk hos fosteret. Folat får du kjøpt reseptfritt på apoteket. Du bør ta 4mikrogram per dag.


Fortsett med ekstra tilskudd av folat til og med svangerskapsuke. Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen. Om lag av fertile kvinner har dessuten lave eller tomme jernlagre.


Serum-ferritinnivået, målt tidlig i svangerskapet, er en egnet indikator på jernstatus, og konsentrasjonsmåling bør etter vår mening fortsatt brukes som grunnlag for selektivt jerntilskudd til gravide i Norge. I fjor hadde de en dame på år som fikk tvillinger, og nå har de en kvinne på og en på år, som begge er gravide for første gang. Svangerskapspenger gis til friske gravide kvinner som ikke kan fortsette i arbeidet under svangerskapet fordi det kan medføre risiko for skade på fosteret. Det er et krav at det ikke er mulig med omplassering eller tilrettelegging til annet arbeid.


Vanlige multivitamintilskudd inneholder for lite folat (gjerne 2mikrogram).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg