tirsdag 19. september 2017

Ikke spise når man ammer

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Når du ammer trenger du å ha et normalt, variert kosthold – på samme måte som når du ikke ammer. Du kan i utgangspunktet spise det du ønsker. Det finnes ingen liste over matvarer som ammende bør unngå, men enkelte barn vil kunne reagere på noe i mors kost.


Ammende mødre bør spise det samme som andre, og de samme kostholdsrådene gjelder. Husk at mat ikke trenger å være så komplisert, og at helt vanlig mat ofte er bra nok.

Når du ammer er det viktig at du får i deg nok væske, men du bør være selektiv på hvilken drikke du velger. Også når du ammer må du begrense mengden av koffein. Det man velger å spise når man ammer , er viktig for å holde barnet sunt og gi vitaminer og mineraler kroppen trenger for å fungere skikkelig. Mange mødre er bekymret for hva man skal spise når man ammer.


Noen mødre vil også miste vekten de gikk opp under graviditeten så snart som mulig samtidig som de opprettholder god helse. Hva kan man ikke spise når man ammer ? Men sånn som kjøtt, biff som er litt rød inni, roastbiff, fisk, kan man spise alt sånn igjen? Er det noen matvarer man bør unngå når man ammer ? Det fine er at bortsett fra å begrense hvor mye fet fisk du spiser, er det ikke noe spesielle matvarer du bør unngå når du ammer babyen din.

Koffein og alkohol er også greit, i fornuftige mengder – les videre for å få råd om dette nedenfor. Må jeg spise piller og kosttilsku når jeg ammer ? Der er visse former for medicin, du bestemt ikke bør tage, hvis du ammer. Kosttilskud kan supplere din sunde kost med ekstra næringsstoffer til dig selv og dit barn. Noen matvarer bør du holde deg unna når du ammer , men husk at det er langt flere matvarer du som ammer faktisk kan og burde spise ! Det er alltid lurt å spise sunt, og når du ammer gagner det sunne kostholdet først og fremst deg selv. Hos en mamma som ammer vil melken alltid få prioritet, slik at den blir fullverdig med hensyn til næringsstoffer nesten uansett hva moren spiser.


Dette skyldes et økt behov for energi og næringsstoffer. Det er viktig å spise nok slik at du får dekket dine behov, samtidig som du produserer næringsrik melk til babyen. Energibehovet varierer, men to brødskiver med pålegg og to glass skummet melk vil for eksempel kunne gi deg de ekstra kaloriene du trenger når du ammer.


Jeg har hørt at man ikke burde spise : -jordbær -kål -løk -druer -hvit fisk -fiskelever Hva reagerte deres barn på? Kan man drikke et par glass vin selv om man ammer 1? Kostholdet når man ammer bør være variert. Det bør også ha mye vitamin D , vitamin C og sunne fettstoffer, som smør og eggeplomme.


Det er også en god idé å ha gode, sunne mellommåltider. Et godt alternativ er te med toast, syltetøy, fersk ost og honning. Til middag, selv om dette kan virke åpenbart, bør du spise mange grønnsaker.


Hei, For en ukes tid siden fikk jeg mitt første barn, og jeg er veldig skeptisk på hva jeg kan spise og ikke spise.

Nå som julen nærmer seg så har marsipanpølsene kommet i butikkene, noe som jeg elsker å spise , men vet ikke om jeg kan for noen sier jeg kan spise det og noen sier at nei det er farlig ja, det må du ikke spise. Ikke spise når man ammer. Hva br jeg spise nr jeg ammer ? Og muligens er det ikke ett svar som gjelder for alle sykdommene man m trolig i tillegg ta i. Men hva nr du har ftt babyen din i armene, kan du da spise hva du vil? Hvis du skal kutte ut alt babyen kanskje reagerer på, så får du et alt for ensidig kosthold fremover, så jeg anbefaler deg å spise det meste og heller kutte ut ting hvis du merker at babyen får vondt i magen.


Og som du ser ut fra matportalen, både jordbær og bringebær er helt greit å spise når man ammer. Der er mange meninger om, hvad du ikke må spise , når du ammer , hvis du vil undgå at dit barn får ondt i maven. Det er en god idé at gøre sig sine egne erfaringer, for der er forskel på, hvad babyer reagerer overfor. Der er dog nogle fødevarer der ofte går igen, når mødre taler om, hvilke fødevarer der giver deres baby uro.


Mælkeproduktionen stiger dog ikke proportionalt med den mængde væske, man drikker, og man behøver ikke at drikke mælk for at have mælk til barnet. Amning slanker Sandt: Du taber dig, mens du ammer. Hvis din vægt er normal, har du brug for ca. Man bør derfor holde seg unna disse fiskeslagene for å unngå å ta opp mer tungmetaller i kroppen. Det er ikke krise å spise det en enkelt gang eller to, men man bør unngå det i det store og hele.


Det er ikke noe poeng å vente så og så mange timer før man ammer - det er i såfall snakk om år, og det er jo litt lenge i forhold til amming.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg