tirsdag 12. september 2017

Fybromyalgi

Fybromyalgi

Hva er fibromyalgi ? De fleste som får diagnosen merker en stadig forverring av tilstanden, og opplever at det er blitt tungt å leve med. Her finner du tillitsvalgte og likepersoner som har erfaring med å leve med fibromyalgi. Du kan få mulighet til å delta på kurs, treninger, sosiale arrangement og noen å snakke med når du har behov for det.


Fybromyalgi

Kunnskap og fellesskap som gir styrke og økt livskvalitet. Trøtthet og søvnproblemer er en direkte følge av dette. Energinivået er lavt, og hverdagslige gjøremål kan føles utmattende.


Andre diagnoser utelukker altså ikke fibromyalgi. Fibromyalgi kan likevel opptre samtidig med en rekke andre lidelser. Ifølge Norsk Helseinformatikk lider omkring av befolkningen av fibromyalgi , hvorav kvinner utgjør langt de fleste (cirka ). Tilstanden er klart vanligst blant kvinner.


Det er fordi de med fibromyalgi har nedsatt smerteterskel. Friske personer kan også ha vonde tenderpunkter men de er som regel langt færre og mindre smertefulle. Sykdomsårsaken er ukjent, men smertene blir verre av generelle spenninger og stress.


Læs om årsager, symptomer og behandling. Hvem får fibromyalgi ? Sliter du med ubehag i dine ledd? Populære Collagen Vital tar Norge med storm.


Det ser ut til å være opphopning i enkelte familier, så en genetisk og arvelig sårbarhet er også mulig. Prøv Reverse Therapy. Symptomer på fibromyalgi.


Hos de aller fleste som har fibromyalgi har tilstanden begynt snikende med smerter som kommer og går. Bevisstheten rundt den kroniske diagnosen fibromyalgi er økende. Typisk for sykdommen er kroniske muskelsmerter i minst tre av kroppens fire kvadranter, og med varighet på mer enn tre måneder. Man vet at endringer i måten hjernen oppfatter og håndterer smerte på spiller en rolle ved fibromyalgi.


Fybromyalgi

Les mer hos Apotek 1. Du har smerter og unormal ømhet i begge sider av kroppen, og både over og under beltestedet. Smertene er ikke begrenset til leddene som ved gikt, men er spredte og ikke typiske, dvs. Dersom man ikke har betennelse vil derfor ikke denne medisinen virke. Nå er det dessverre ikke alltid like enkelt ettersom mange med fibromyalgi også sliter med betennelser i tillegg. Men en forklaring på smertene kan være at hjernen er aktivert slik at smerter oppleves sterkere i forhold til det som er normalt.


Forskerne bak en ny studie håper at funnene deres kan bidra til en enkel og rask diagnose. Diagnosen slår ikke ut på prøver. Det blir beskrevet som et syndrom, det vil si at det er en samling av symptomer. Evidensbaserte kostholdsråd og diett for de med fibromyalgi.


Fybromyalgi

Er du rammet av fibromyalgi og lurer på hva som er riktig kosthold for akkurat deg? Syndromet fibromyalgi er fortsatt relativ ukjent for mange leger. Pasientene sliter med utbredte, vedvarende smerter av varierende intensitet og lokalisasjon, intens tretthet samt en rekke andre uspesifikke symptomer ( 2) (tab 1).


Jeg har lest om fibromyalgi. Leste en artikkel ang dette, og det som stod der kunne vært skrevet om meg. Legen min har nevnt den en gang. Er fibromyalgi en sykdom? Mange mennesker lider av den etter hvert mer kjente sykdommen fibromyalgi.


Derfor skal du være medlem af DFF.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg