onsdag 20. september 2017

Hvordan få fastlege

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Lær mer om fastlege , bytte av fastlege , egenandel ved fastlegebesøk og fastlegekontakt via helsenorge. Du kan også velge fastlege i en annen kommune enn der du bor. Personer som har flyttet innenfor Norge, og meldt flyttingen til folkeregisteret, kan få tilbake tidligere fastlege om de flytter tilbake til opprinnelig kommune innen tre år.


Når du selv gjør et fastlegebytte på helsenorge. Hvordan bytte fastlege Finn en fastlege på Legelisten. Søk blant alle fastlegene her.


Ikke alle derimot vet hvordan man bytter denne dersom man ikke er fornøyd eller helt enkelt skal flytte. Det kommer litt an på legekontoret - noen ønsker at du henter den selv, mens andre kan sende den i posten. Jeg står uten fastlege her jeg bor nå, men trenger en legetime (da jeg føler meg ikke vel). Hvordan får jeg skaffet meg en fastlege raskest mulig?


Hvordan få fastlege

Kan dette gjøres på nettet? Har prøvt å få legetime, men de nekter å ta meg inn pga at de kun tar inn. Du vil få et brev fra HELFO med informasjon om hvordan du går fram, dersom du ønsker å bytte fastlege. Dersom du tidligere har vært tilknyttet en fastlege som i dag har full pasientliste, og du har flyttet tilbake til kommunen etter en periode, som ikke overstiger tre år, har du rett til å bli tatt inn på listen igjen. Bytte på internett.


Her kan du finne fastlegen din, få oversikt over ledige fastleger og bytte fastlege. Du kan bytte fastlege to ganger per kalenderår. Dette gjelder også studenter.


Så – hvordan går du fram for å bytte fastlege ? Hvis jeg øsnker å gå til psykolog, bør jeg få henvisning fra fastlege – eller kan jeg bare ringe en psykolog i telefonkatalogen? Hvis du flytter til utlandet mister du fastlegen din. Har aldri hatt behov for det før, så jeg vet ikke helt hvordan det fungerer. Tar det normalt lang ti og er det dyrt (eller er det egenandel?).


Du vil heller ikke finne journal fra fastlege , tannlege eller andre behandlere. Bare journaldokumenter godkjent etter en bestemt dato er tilgjengelige på nett. Disse datoene er satt fordi den nye løsningen krever at behandlere tar stilling til om pasienten skal få innsyn i dokumentene eller ikke, allerede i det de skriver journaldokumentet. Om du trenger å få fornyet en eller flere eksisterende resepter kan også du be om dette på HelseNorge.


Hvordan få fastlege

Du har også en mulighet til å stille et praktisk spørsmål til resepsjonen ved SiO Helse. Hvordan sender jeg en klage til Fylkesmannen i tilsynssaker? Du kan selv velge hvordan du vil sende klagen til oss, men unngå å bruke e-post siden klagen din sannsynligvis vil inneholde sensitive opplysninger og e-post ikke er en sikker løsning.


Bruk gjerne Melding til Fylkesmannen hvis du vil sende klagen digitalt. Det er litt forskjellig fra sted til sted hvor mye styr det er å få ut journal. Noen steder ber du om å få det, så får du det skrevet ut på papir med en gang, andre ganger må det via flere instanser og du må betale for å få det ut.


Hvordan få fastlege

Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg