tirsdag 5. september 2017

Male mandler

De skulle vært skoldet et døgn i forveien så de tørket. Det gir også bedre smak til kaka når skallet er på. Gjenta til du har gjort det med den megden mandler du skal ha til kaka. Kan man kjøpe malte mandler på butikken?


Har sikkert sammenheng med at det ikke gjør noe om fettet presses ut av mandlene når man skal lage marsipan.

Hun sier at mandler må males i kvern og advarer mot bruk av knivene på foodprosessoren. Makronene blir fine og gode uansett, men med denne metode blir altså mandelskallet beholdt, og makronene vil få et prikkete utseende. Vil du lage franske makroner på ‘ordentlig’, er det skåldede mandler som gjelder. Kommer litt ann på hva du skal ha de til.


Men for å lage marsipan er du nødt til å ha mandelkvern. Jeg prøvde med div. Bruk helst en egnet mandelkvern, men foodprosessor kan også brukes.

Pass imidlertid på at ikke mandlene blir for varme og skiller ut olje. Bland inn melis og elt inn eggehviter til en seig, fast deig. Pakk deigen i plastfolie og la den stå kjølig minst et par timer.


Mandlene kan være skåldet eller uskåldet eller en blanding. Uskåldede mandler gir best smak, men en mørkere kake. Mal mandlene på mandelkvern. Bland dem med melis og hvetemel og tilsett halvvispet eggehvite. Elt deigen godt så den blir seig og smidig.


Smør kransekakeformene godt og dryss dem tynt med semulegryn. Mal dem igjen sammen med melis. Er den for tørr, så bland inn litt mer eggehvite eller noen dråper nøytral matolje. Får ikke tak i maken kvern derfor har jeg prøvd meg fram men får ikke den gode seige kake. Gratis avbestilling!


Reserver ditt Hotell i Male online. For en aktiv fritid – året rundt, fra utemiljø til sport- og treningsutsyr.

Hva bruker du når du skal male mandler eller nøtter? Blir mandlene skikkelig malet da eller. Finnes det noen elektronisk duppeditt, eller kan man bruke en elektronisk kaffekvern kanskje? En kjøttkvern er et kjøkkenredskap som brukes til å kverne kjøtt. Mal skåldede og uskåldede mandler.


Den kan også brukes til å mose frukt og bær, kutte grønnsaker, forme småkaker, rive ost og sjokolade, male mandler og nøtter osv. Begynn med å male mandlene. Makronene får da en spraglete overflate i stedet for en matt, jevn tone.


Deretter er de skåldede mandlene klare for å finmales. Til dette kan du bruke food processor, men aller helst en god og klassisk mandelkvern. Bland de malte mandlene med melis, og mal dette så en gang til slik at de malte mandlene blir enda mer finmalte.


Liker du marsipanen grovere, kan du imidlertid nøye deg med å male mandlene bare én gang. Mal alle mandlene ganger og sikt inn melis. Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag. Det er ikke sikkert du trenger alle eggehvitene.


Antall eggehviter du trenger i oppskriften avhenger av størrelsen på eggene, så det er viktig at du knar inn ett og ett egg til du får en fast deig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg