onsdag 20. september 2017

Sjokoladekake med kokesjokolade

Glasur til sjokoladekake i langpanne. Tilsett sjokoladen og bland godt, ha tilslutt i siktet melis. Rør til en jevn og glatt masse. Når kaken kommer ut av ovnen prikk den med en gaffel på toppen.


La det danne små huller. Hell fyllet over med en gang kaken er ferdig prikket.

Tilsett det lunkne smøret i en tynn stråle, mens du rører hele tiden. Mål opp hvetemel, kakao, vaniljesukker og bakepulver, og sikt det inn i eggedosisen, vekselsvis med creme fraiche. Rør godt sammen, til du har en jevn og kremete røre.


Denne høsten har Norsk Ukeblad og Krafts Foods i samarbeid med Wenche Andersen, jaktet på Norges beste sjokoladekake -oppskrift. Over 5oppskrifter ble sendt inn, men det var Alice Hald Clark. I travle dager kan det være lett å ty til poseprodukter, men med en god oppskrift på en enkel sjokoladelangpanne er det vel så enkelt å lage en kake fra bunnen av. Jeg har tenkt å røpe konseptet og tittelen på boken i morgen, så følg med da hvis du er nysgjerrig. Har lyst til å dele min oppskrift på verdens beste sjokoladekrem med dere.


Vet det florerer av forskjellige oppskrifter og mange av dem er nok også ganske like hverandre.

To gode varianter av topping til sjokoladekake. Denne oppskriften kommer fra min mammas kokebok, og jeg syns den er verdens beste sjokoladekrem. Dette er et innsendt mattips fra LineG. Med kakao og melis.


For de som ikke liker appelsin, kan denne byttes ut med samme mengde vann blandet med vaniljesukker eller vaniljeessens og man kan utelate appelsinskallet. Café Stings sjokoladekake er en killer sjokoladekake - myk og saftig med en helt fantastisk god sjokoladekrem! Jeg fant oppskriften på nettet for mange år siden, og kaken skal etter sigende stamme fra Café Sting i Stavanger. Bland appelsinskallet med likør (evt. appelsinsaft). Smelt smøret, ta det bort fra varmen og la sjokoladen smelte i smøret.


Pisk egg, sukker og vaniljesukker til lett eggedosis. Bland sammen den innkokte appelsinblandingen, smør- og sjokoladeblandingen og hvetemelet med nøttene. Saftig sjokoladekake med snickers-topping.


Kan jeg friste med sjokoladekake i langpanne? Sjokoladekaken og DEN sjokoladeglasuren går som hånd i hanske og kokos på toppen er prikken over i’en. MEN om du ikke er like glad i kokos som jeg er, er det bare å droppe det og bruke annen pynt eller ikke.


Kaken er superenkel å lage. Det er alltid kjekt med en enkel og praktisk sjokoladekake som alle liker. Denne blir høy og fin, holder seg lenge og er super å fryse ned.

Perfekt til store lag, dugnader, barneselskaper. På selveste nasjonaldagen er det gøy å lage noe ekstra godt og staselig, som gjerne følger fargepaletten til flagg og pynt. Her finner du oppskrifter på festfine 17. Den perfekte sjokoladekaken å servere i barnebursdag, på sommerfest, skoleavslutning eller dugnad. Er det litt vanskelig å sprøyte sjokoladeglasuren – husk at øvelse gjør mester – og smør den heller på kaka og pynt med kakepynt om det skulle bli for vanskelig.


Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Stroh-rom eller konditor-rom. For mange år siden smakte jeg en sjokoladekake med en lys glasur som jeg ikke kan glemme.


Siden den gang har jeg vært på utkikk etter en god oppskrift. Nå har jeg endelig funnet akkurat det jeg var ute etter, nemlig denne saftige sjokoladekaken med luftig, lys sjokoladekrem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg