mandag 11. september 2017

Hvordan bytte fastlege

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Bor du ikke på samme adresse som barna dine? Det er bare mulig å stå på én venteliste av gangen. Her kan du finne og bytte fastlege , og se hvem som er fastlegen din nå.


Hvordan bytte fastlege Finn en fastlege på Legelisten.

Her finner du en oversikt over alle fastleger i Norge, med brukervurderinger og gode filtreringsmuligheter som kan hjelpe deg å finne ut hvilken fastlege som passer best for deg. Søk blant alle fastlegene her. Lær mer om fastlege , bytte av fastlege , egenandel ved fastlegebesøk og fastlegekontakt via helsenorge. Ikke alle derimot vet hvordan man bytter denne dersom man ikke er fornøyd eller helt enkelt skal flytte. Da velger du deg selv.


Da får du først vite hvem som er din fastlege , det står øverst. Gå ned til bytte fastlege , da er du inne på samme type side som du var på tidligere (før du logget inn). Da kan du velge ønsket kommune, trykke der, og så kan du både bytte lege og sette deg på venteliste.

Dersom du vil bytte fastlege , så bruker du ovenstående lenker til å finne den fastlegen du ønsker å bytte til. Dersom fastlegen du ønsker å bytte til ikke har ledig kapasitet, så kan du sette deg på venteliste hos denne. Ventelisten åpnes ikke for hver gang fastlegen mister en pasient.


Planlegger du å bytte fastlege ? Fastlegeordningen gir deg valgmuligheter, slik at du kan velge den som passer best for deg. Rettigheten gjelder også på tvers av dagens kommunegrenser. Eneste forutsetning er at legen har ledig plass på listen sin.


Endringen gjennomføres inne på nettsiden til Direktoratet for e-helse. Du vil få et brev fra HELFO med informasjon om hvordan du går fram, dersom du ønsker å bytte fastlege. Dersom du tidligere har vært tilknyttet en fastlege som i dag har full pasientliste, og du har flyttet tilbake til kommunen etter en periode, som ikke overstiger tre år, har du rett til å bli tatt inn på listen igjen.


Bytte fastlege - Min fastlege. Noen er så glade i den fastlegen de har at de blir stående på listen til en fastlege langt unna. Det kan oppleves som et problem, og du bør ha en fastlege i rimelig nærhet av der du bor, råder lederen i Norsk forening for allmennmedisin.


Dersom du ikke har fastlege , og ønsker å få en fastlege kan du ta kontakt med fastlegekontoret i ditt fylket. I tillegg kan du bytte fastlege dersom du flytter, og når fastlegen din slutter eller reduserer listen sin. Trenger ingen grunn for å skifte fastlege.


Det å velge en fastlege kan være vanskelig, men det er mulig å be om en prøvetime først dersom man vil kjenne etter hvordan kjemien er med legen man vurderer.

Hvis du skulle bytte så trenger du ikke å oppgi noen grunn, det er helt fritt å bytte uansett årsak. Siden man bare har muligheten til å bytte fastlege to ganger i året, er det jo kjedelig å komme til en lege man ikke er komfortabel me sier Marianne Kristiansen ved HELFO. Et alternativ til å bytte lege kan være å skrive et brev til eller snakke med din nåværende fastlege om hvordan ønsker å bli fulgt opp. En åpen dialog kan føre til en styrket relasjon og til at du får en oppfølging som er i tråd med dine forventninger.


For å bytte fastlege må man ha Min I men jeg er den eneste i huset som har det, og da jeg prøvde å bytte (mamma satt ved siden av meg mens jeg gjorde det) fikk jeg ikke byttet fordi jeg ikke fyller før om mnd. På Helsenorge kan du finne ut hvilken fastlege du har, se fastlegens adresse og telefonnummer, bytte fastlege , melde deg inn eller ut av ordningen, søke etter fastlege etter forskjellige kriterier, se hvor mange bytter som gjenstår og se hvem du har hatt som fastlege tidligere. Du kan finne og bytte fastlege selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg