torsdag 14. september 2017

Hva skjer når man slutter å røyke

Hva skjer i kroppen når du slutter å røyke ? Så snart du har stumpet røyken, begynner kroppen arbeidet med å reparere skadene. De første effektene kommer allerede etter minutter. Når man slutter å røyke begynner kroppen å renske opp som best den kan.


Allerede etter ett døgn har man mindre risiko for å få hjerteinfarkt enn man hadde da man røykte.

Nedenfor kan du se hva som skjer med kroppen fra minutter til ett år etter røykeslutt: minutter. Dette skjer allerede etter noen få døgn, sier Bang. Lungekapasiteten øker. Det er vanskelig å si når folk kjenner det på kroppen, og det kan variere veldig. Det kan ta fra noen uker til noen måneder før man merker bedring på lungene, sier Bang.


SLUTTA: Etter røykeslutt, jobber kroppen på spreng for å reparere skader og gi deg en sunn kropp. Når røyken så pustes inn, øker risikoen for skader i lungene.

De skadelige stoffene transporteres også ut i kroppen sammen med blodet. HVA SKJER NÅR MAN SLUTTER Å RØYKE ? Allerede minutter etter at man har røyket en sigarett, begynner pulsen og blodtrykket å komme tilbake til et normalt nivå. Noen som vet hvor jeg finner den lista over hva som skjer i kroppen? Den Etter minutter, timer, ett døgn, timer osv osv). Klemsdal anbefaler folk å fokusere på alle de positive tingene som skjer når du slutter å røyke.


Legg for eksempel alle pengene du tjener på slutte i et glass. Du har ikke lenger økt risiko for å få en hjerneblødning. Ann Cathrin Reichelt, lege hos Lommelegen. Denne oversikten kan være en god motivasjonsfaktor for deg som har bestemt deg for å slutte å røyke. Se hva som skjer med kroppen din etter: Etter minutter.


Du kan få hodepine av å slutte å røyke. Den kommer og går når du slutter å røyke. Men som regel varer ikke hodepinen spesielt lenge. Den avtar og kommer til å forsvinne til slutt.


I mellomtiden finnes det forskjellige måter å lindre smerten på.

Prøv og se hva som fungerer best for deg. Det sies at ingefær og sterke krydder kan hjelpe. Men det er ikke å stikke under en stol - røykeslutt gir noen midlertidige plager. Her er noen av plagene du kan oppleve, hvorfor du får dem, hva du kan forvente og eventuelt gjøre for å lindre plagene. Men selv om du har røykt i mange år, kan du reversere disse effektene og oppleve helsemessige fordeler fra de første timene du slutter å røyke til årtier etter at du sluttet.


Nedenfor er noen av de mange helsemilestene du kan oppleve, ved å slutte å røyke i dag. Et godt tips er å planlegge hva du skal gjøre i stedet for å røyke når du får røyksug. Det er flere måter du kan overvinne trangen til å røyke på: Forsøk å rette oppmerksomheten mot noe annet. Hva som helst, så lenge det får deg til å ikke tenke på røyking. Spis godt og regelmessig, og ta en liten matbit når du merker røyksuget.


Det vil si å for eksempel lese igjennom listen over slik at man på forhånd er kjent med de bivirkningene som kan oppstå når man slutter å røyke. Dette kan gjøre det lettere å takle bivirkningene og dermed motstå røyketrangen. Husk at det kun er en positiv ting å oppleve bivirkninger i forbindelse med at du slutter å røyke. Når du slutter å røyke , blir smaks- og luktesansen bedre, og mange synes derfor at mat smaker bedre.


Studier viser at mange får mer lyst på søte eller fete ting når de ha sluttet å røyke. Hvor godt trent du er fra før av har selvsagt noe å si, men en person som trener en blanding av styrke og kondisjon vil merke at både styrken og utholdenheten har forverret seg etter et par uker. Muskelmasse begynner å svinne idet man slutter med sine faste rutiner og boltrer seg i inaktivitet. Hva kommer du til å tjene på det?


Hva gleder du deg mest til? Skriv ned alle grunnene du kommer på, og ha det lett tilgjengelig de dagene der du ikke føler deg like motivert. Planlegg for røyksuget.


Et røyksug går som regel over etter noen minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg