onsdag 25. januar 2017

Smerter i magen etter samleie

Det er ikke uvanlig at jenter opplever mensstruasjonslignende smerter i magen ved samleie eller ved orgasme. Jeg får smerter i magen hver gang jeg har samleie , hva kan det være? Etter samleie føler jeg meg tissetrengt og har smerter nederst i magen.


Smerter i magen etter samleie. Intense smerter i nedre del av magen etter samleie , bør jeg ta dette seriøst? Har begynt å få smerter i nedre del av magen under samleie i det siste.

Menn har sjelden smerter ved samleie med mindre de har en trang forhud eller betennelsestilstand i blærehalskjertelen, eller testikler. Kvinner derimot kan oftere ha smerter ved samleie. Man kan etter lokaliseringen grovt dele dem i ytre smerter , lokalisert til skjedeinngangen og skjeden, og indre smerter , omkring livmoren, eggstokkene og.


Dersom du opplever smerter under samleie eller sex som et gjentakende problem, bør du oppsøke lege for en undersøkelse. Har hatt smertene de siste gangene en liten uke før menstruasjon ,kun etter samleie Hvorfor? Det går ca dager mellom hver menstruasjon, og har da blødningen toppen dager, Hvorfor? Er det en sammenheng her? Slike årsaker til smerter skal vi derfor ikke omtale mer her.


Hvordan kan jeg selv finne ut hva slike smerter kommer av?

Forsøk først å bli klar over hvor smertene sitter. Sitter de ytterst i skjedeåpningen, innover i skjeden, eller inne i magen ? Tenk så over når smertene kommer. Noen kan få litt ubehag i mangen hvis penis støter for langt inn og treffer livmorhalsen. Noen får også litt menstruasjonslignende smerter etter sex og orgasme.


Signalene kan komme fra selve livmoren eller fra livmorhalsen. Da gjør det vondt foran og dypt i underlivet. Eventuelle smerter ved samleie vil føles samme sted. Gjør det vondt ute i sidene nederst i magen og nedover i lysken kan smertene stamme fra eggstokker eller eggledere.


Så lenge du kjenner godt med liv i magen , ikke har vondt og blødningen ikke øker på eller fortsetter over flere timer, kan du ta det med ro. Skulle du derimot få smerter i magen som ikke gir seg, kraftig pågående blødning, eller kjenne at fosteraktiviteten endrer seg, bør du ringe fødestedet ditt for å få råd. Tilstanden er vanlig hos kvinner som er blitt utsatt for seksuelle overgrep, kvinner som har opplevd smerter i underlivet, for eksempel på grunn av samleie ved underlivsbetennelse eller på grunn av en hardhendt gynekologisk undersøkelse. Disse tilstandene gir ofte smerter ved samleie.


Først til dette med smerter i brystene. Takk for at d skrev til ung. Kroniske underlivssmerter er smerter i nedre del av magen eller kjønnsorganene hos kvinner. Det er vanlig at brystene kan bli ømme når man starter med p-stav.


Hva kan årsaken være, og når bør du ta kontakt med lege?

Som tidligere nevnt skyldes dette det meste av tiden luft i magen. Det kan du lese mer om i NHI. Men fordi denne delen av kroppen også inneholder bukspyttkjertelen, magesekken, venstre nyre og leveren, er dette noe du rett og slett ikke kan ignorere. Menstruasjonssmerter er normale.


Mange kvinner har underlivssmerter uten at det går ann å finne noen sikker årsak. Likedan er det forholdsvis vanlig å ha smerter i forbindelse med eggløsning. Dette er de vanligste årsakene.


Underlivssmerter kan være både akutte og kroniske – og skyldes ulike årsaker. Svie ved samleie , sterke menssmerter. Sopp finnes naturlig på hu i endetarmen, munnen og i magen , men også i skjeden hos mange kvinner. Overdreven vasking,.


Originalbrosjyren er utgitt av BMJ Publishing Group som en del av oppslagsverket BMJ Best Practice. Teksten er oversatt og noe tilpasset norske forhold av Helsebiblioteket. Brosjyren må ikke erstatte kontakt me undersøkelse hos eller behandling av kvalifisert helsepersonell.


Med smerter i underlivet menes smerter i nedre del av magen eller i skjeden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg