tirsdag 17. januar 2017

Symptomer på aids

Symptomer på aids

HIV symptomer varierer basert på hvor man er i sykdomsforløpet, og man kan ikke stole på symptomer eller fravær av symptomer for å vite om man har HIV. Den eneste måten man kan vite sikkert om man har HIV er ved å bli testet. Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen.


Symptomer på aids

Aids er en samlebetegnelse på de aller alvorligste formene for hiv-infeksjon. I Norge forekommer nesten bare hiv-1. Ubehandlet vil pasienter som er smittet med hiv utvikle aids etter kortere eller lenger tid. Aids , aquired immune deficiency syndrome (ervervet immunsvikt syndrom) defineres på ulike måter.


Diagnosen stilles på grunnlag av påvisning av uvanlige infeksjoner og svulster. Behandlingen gives kun til de HIV positive patienter som er i risiko, eller som allerede har udviklet AIDS. Det er bedst om behandlingen kan startes på et tidspunkt, hvor man ved en blodprøve, kan måle at CDtallet er på vej ne men før patienten har nået at udvikle alvorlige symptomer på immundefekt.


Symptomer på aids

All informasjon på NHI. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Gjennomsnittet dekker over store forskjeller, da noen smittede utvikler aids allerede 2-år etter smitten, mens andre (et fåtall) er uten symptomer selv år etter smitten. Når en hiv-smittet person får behandling mot hiv, kan sykdommen i de fleste tilfeller holdes i ro, så det ikke utvikles aids.


Den vanligste årsaken til aidsdiagnosen er utbrudd av en opportunistisk infeksjon. Men hos en med hivinfeksjon kan også første tegn på aids være langvarig feber eller diaré, betydelig og uforklarlig vekttap eller visse kreftformer. Hvor raskt hivinfeksjon utvikler seg til sykdom varierer fra person til person.


Sene symptomer på AIDS. Cirka otte til ti år efter smitten kan man begynde at få såkaldte opportunistiske infektioner. Det er infektioner man får, når immunsystemet ikke fungerer godt. Eksempler er specielle former for lungebetændelse og tuberkulose. Efterhånden som immunsystemet svækkes yderligere, kan man også få visse typer af kræft.


Vanliga symptom på hiv är till en början allmänpåverkan och hudutslag. Detta kan sedan försvinna för att bryta ut med andra symptom många år senare. Oversatt til norsk blir det til Ervervet ImmunDefekt Syndrom. AIDS er en sykelig tilstand som oppstår fordi HIV-virus har ødelagt så mange T-hjelpeceller at immunforsvaret ikke lenger gjenkjenner og reagerer fornuftig på alle de små og store angrep som vårt immunforsvar konstant blir utsatt for gjennom våre daglige gjøremål.


Symptomer på aids

Apoteket har ekstra kompetanse på legemidler som brukes i behandling av hiv og aids , og tilbyr legemiddelsamtaler, utredning av legemiddelrelaterte problemer og råd om riktig legemiddelbruk. Medfødt HIV-infeksjon manifesterer seg i karakteristiske syndromer. Symptomer på HIV-infeksjon hos barn. Ved funn av hivinfeksjon hos en person med aktiv tuberkulose har personen per definisjon aids , og skal meldes nominativt til MSIS både på skjema for tuberkulose og for aids.


Melding på eget skjema for aids vil normalt gjøres av infeksjonsmedisiner som overtar behandlingsansvaret for pasienten. Testen er veldig sikker og tilbys overalt i Norge. Etter hivsmitte starter viruset å formere seg.


Ved aids er immunforsvaret så ødelagt av hiv at det ikke lengre fungerer. En del får tidigare symptom som i sådana fall kommer cirka två till tre veckor efter att du har fått hiv. Dagens virkelighet er en annen.


Med riktig antiretroviral behandling er det mulig å bryte hivs reproduksjonskjede, gjenoppbygge immunforsvaret og spole hele sykdomsforløpet tilbake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg