tirsdag 31. januar 2017

Diabetes type 2 mat

Diabetes type 2 mat

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Uavhengig av hvilken type diabetes du har, har kostholdet innvirkning på blodsukkernivået, kolesterolverdiene og blodtrykket.


Kosthold er en stor del av egenbehandlingen, men du må finne det. For deg med diabetes type er det dokumentasjon for å anbefale kostmønstrene under, som alle er forenelig med kostrådene. Tradisjonell middelhavskost Dette kostmønsteret er preget av et høyt forbruk av grønnsaker, enumettede fettsyrer (primært fra olivenolje), nøtter, frø, frukt, korn og belgvekster.


Disse skyldes vidt forskjellige ting. Er du overvektig og har fått påvist diabetes type , vil en vektreduksjon kunne være med på å gjøre deg friskere, blant annet ved å stabilisere blodsukkeret. Hvis du trenger å gå ned i vekt, les faktaark om kosthold ved overvekt.


Kostrådene du finner der, gjelder også for deg som har diabetes type 2. Voksne med diabetes type eller type bør være fysisk aktive med moderat til høy intensitet i minst 1minutter hver uke. For barn med diabetes gjelder den samme anbefalingen for fysisk aktivitet som for barn uten diabetes , det vil si minst minutter hver dag med middels eller høy intensitet. Type mangler helt insulin i kroppen og må ta det i sprøyter.


Er mindre vanlig enn type2. Kommer ofte hos yngre mennesker. Er gjerne alvorligere enn type2. Type har insulin produksjon men det virker dårlig i forhold til behov.


Diabetes type 2 mat

Dette kan i mange tilfeller reguleres med riktig mosjon, kost og livsstil. Når tarmen fordøyer mat , brytes karbohydratene i maten ned til glukosesukker, som tas opp i blodet. Glukosen er et drivstoff som cellene i kroppen trenger for å virke. Les mer om de generelle kostanbefalingene fra Helsedirektoratet til deg med diabetes type og diabetes type her. Sykdommen skyldes dels nedsatt insulinproduksjon, dels at insulinet virker for dårlig.


Diabetes type er den vanligste formen for diabetes. Type 1- diabetes har en viss arvelig tendens. En livsstil med lite mosjon og dårlig kosthold øker risikoen for å utvikle diabetes type 2. Type - diabetes er en såkalt livsstilssykdom.


Har du diabetes , eller lurer du på. Mat , trening, behandling. Man arver sannsynligvis disposisjonen for å utvikle diabetes , men det er livsstilsforhold som i stor grad avgjør om sykdommen utvikles eller ikke.


Ved type - diabetes produserer. DM-II) Sykdommen blir også benevnt som ikke-insulinkrevende diabetes. På folkemunne ble diabetes type og diabetes type tidligere kalt sukkersyke, men det blir stadig vanligere å bruke diabetes blant folk flest, som er en mer korrekt betegnelse. Blodprøvene forteller ikke bare om du har diabetes type - , men også om risiko for å utvikle sykdommen. Begge deler er mulig å bremse.


Hvor mye, handler i stor grad om egen innsats. Du kan verken spise eller løpe deg helt frisk fra diabetes type - , men for hver risikofaktor du fjerner, jo lengre og bedre kan du leve med sykdommen. Den viktigste årsaken til type diabetes er overvekt og usunn livsstil, men også arv kan spille en rolle.


Vilken mat är bra att äta? Det finns olika typer av kost som rekommenderas vid diabetes : Traditionell diabeteskost, medelhavskost och måttlig kolhydratskost. Men du behöver inte följa en viss typ av kost eller diet bara för att du har diabetes. Med hjälp av bra matvanor kan du påverka din diabetes. Bra mat och sunda matvanor gör att du mår bättre.


Diabetes type 2 mat

Det kan även bidra till bättre blodsockervärde, bättre blodfetter och att du går ner i vikt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg