fredag 13. januar 2017

Reise vaksine

Reise vaksine

Du finner også meldinger om utbrudd av smittsomme sykdommer ved populære reisemål i utlandet. Før du reiser til enkelte reisemål er det viktig at du vaksinerer deg. Her kan du vaksinere deg. Vårt tilbud omfatter vaksinering av barn, voksne og familier i tillegg til student- og firmavaksinering. Planlegg å ta vaksine i god tid før avreise.


Reise vaksine

Det tar minst 1-uker fra du vaksinerer deg til du er beskyttet, og for noen vaksiner må du sette flere doser for å få full effekt. HVILKE VAKSINER TRENGER JEG? Folk som skal reise i Asia (unntatt Japan, Sør-Korea, Thailan Malaysia, Maldivene og Singapore), Afrika, Latin-Amerika, Stillehavsøyene (unntatt Hawaii) og noen land i det tidligere Øst-Europa, anbefales å ha vaksine mot hepatitt A. Hos oss får du gode helseråd og riktig vaksine. Vårt helsepersonell har lang erfaring innen rådgivning og vaksinasjon, og er godkjente gulfeber-vaksinatører. Vi bistår også med yrkesvaksinering.


Vaksinasjonskontoret for Follo DA tilbyr vaksinasjon for personer fra Akershus, Østfold og Oslo. Vår målsetting er å gi reiseråd og vaksine slik at den reisende kan oppleve å være frisk på og under reise og etter hjemkomst. I dette intervjuet kan du lese om hva du bør gjøre for å forebygge sykdom på reise.


Reise vaksine

Skal du for eksempel være i Asia eller Afrika i mer enn tre måneder, er det lurt å kontakte oss minst tre måneder i forveien. Våre tjenester Vaksinering Vi tilbyr råd og veiledning om reisevaksiner og andre vaksiner. Influensavaksinen er kun for de som bor i bydelen.


Skogflåttencefalitt. Vaksine mot skogfåttecefalitt inngår ikke i det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, men anbefales av norske myndigheter dersom man ofte blir bitt av flått i områder i Norge der skogflåttencefalittsmitte forekommer. Folkehelsekontoret tilbyr timebestilling for reisevaksinasjon. Vi legger vekt på faglig kompetanse, god reiseinformasjon og råd om nødvendige vaksiner for din reise. Dette er Reiseklinikkens fag- og emneportal.


Reise vaksine

Etterregistrering kan også være aktuelt dersom du for eksempel har fått en reisevaksine som ikke er registrert i tjenesten. Stedet der du fikk vaksinen plikter å etterregistrere vaksiner som er gitt fra og med 1. Jo tidligere jo bedre, men om man er sent ute er det uansett alltid best å vaksinere seg enn å ikke gjøre det, de fleste vaksiner har likevel effekt selv om de settes sent. Reisevaksine bør settes i god ti helst 3-uker før avreise.


Få oversikt over hvilke vaksiner du har tatt tidligere. Det kan være behov for vaksiner og annen beskyttelse mot smittsomme sykdommer hvis man skal reise til land med smitterisiko. For enkelte reisevaksiner må man starte vaksineringen minimum fire uker før avreise.


Vær derfor ute i god tid. All informasjon på denne nettsiden er kun ment som generell info og ikke helsehjelp. Din reisevaksine fraskriver seg ethvert ansvar for skade eller tap som følge av bruk av materiell og informasjon publisert på denne siden eller nettsider det henvises til. Ta kontakt med oss eller lege for å stille diagnose. Hos Sentrum Reisemedisin betaler du for konsultasjon, vaksinens kostpris, samt et tillegg per injeksjon.


Under ser du oversikt over prisene på ulike typer konsultasjoner og på de enkelte vaksinene. Vaksineklinikken er til enhver tid oppdatert på hvilke vaksiner som anbefales til ulike land i verden. I tillegg gir vi reiseråd om forhåndsregler for å unngå sykdom eller helseplager vi ikke kan vaksineres mot.


Det er aldri for sent å vaksinere seg, men vi anbefaler at du kontakter oss 6-uker før reisen. Nå er det ikke lenge til jul, og for mange betyr det ferietur til utlandet. Hvis du planlegger å vaksinere deg mot reisesykdommer bør du gjøre det raskt, hvis ikke kan det fort bli for sent. Nå kan du få satt vaksinene du trenger i ditt nærmeste Apotek 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg