tirsdag 10. januar 2017

Norske klesdesignere

Denne våren er disse ringene på ønskelisten i redaksjonen. Ringer i rosegull fra Bjørg, fra 7kr. De siste årene har mange nordmenn holdt varmen med dunjakker laget av utenlandske produsenter. Norsk design som varmer.


Men norske designere er nå i gang med å lage klær tilpasset nordiske kuldegrader og byer. NORSK MOTE PÅ NETT. Utvalgte produkter. Norlender fanafjellet gr.


Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. Her er fem nye, norske motemerker du bør kjenne til. Foto: By Ti Mo lookbook Early Spring. Den norske motebransjen opplever stor vekst. Interessen for norsk klesdesign er økende, både innen- og utenlands.


Få av tingene vi omgir oss med har samme evne til å begeistre, forundre og forarge oss som klær. Fordi vi både har dem på oss, og ser dem rundt oss, vil mange si at klær er de designgjenstandene de har det næreste forholdet til. De siste ti ukene har vi snakket med til sammen unge norske designere.


Andre er godt etablerte i Norge eller i utlandet. Felles har de designerne at de ønsker å skape noe unikt. Mange har etablert seg med atelier eller motesalong, eller opprettet større motehus, i Paris, men også i internasjonale designmetropoler som London, New York og Tokyo. Leter du etter produkter fra favorittdesigneren din?


Her presenterer vi populære skandinaviske designere på ommrådet interiør og hjeminnredning. Anne Karine Thorbjørnsen åpner visningene på Oslo Runway 7. I to dager vil norske designere vise sine nye kolleksjoner. Derfor går også fem kroner av hvert salg direkte tilbake til landet for å forbedre drikkevannkvaliteten ved Maya Universe Academy som er den første gratis privatskolen for barn i Nepal. Jeg pakker min sommerkoffert med norsk mote. Enten det er basic, kjoler til stran sommerfest eller bryllup- så jeg er trofast mot våre norske designere.


Helt siden min tid som moteredaktør har jeg vært tilhenger og heiet på norsk design. Og det er så mye fint der ute! Hun er norsk stjernedesigner (VG Nett) Designeren Fam Irvoll har gjort slavearbeid for Vivienne Westwood og sydd kostymer for Kylie Minogue. Noen favoritter har jeg selvsagt.


Nå er designeren klar med sin fjerde visning på Oslo. Her finner du pekere til nettbutikker som selger norsk og skandinavisk design. Du finner produkter i en rekke ulike kategorier som klær, vesker, smykker, gaver, møbler, interiør og mye mye mer.


Vi vil skape et levende og innovativt miljø for norske klesdesignere i Oslo sentrum, forteller konseptansvarlig i DiN, Inger Hovind. Ni utvalgte norske designere vil være representert med sine kolleksjoner i. Selv om vi fasineres av de store internasjonale klesmerkene så har vi jo alltid et godt øye til våre lokale norske designere som tør ta skrittet og lansere sine egne kolleksjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg