tirsdag 24. januar 2017

Allergi tett nese

Har du symptomer som tett nese , nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse. Det kan være at du har en allergi. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Selv om du ellers er frisk, skal du ikke ignorere din tette nese. Mange opplever tett nese som det mest plagsomme symptomet ved allergi. Det har kanskje størst innvirkning på livskvaliteten også siden man sover dårligere når man er tett i nesen.


Sover man dårlig blir man uopplagt dagen derpå og prestasjon på skole og jobb går ned. Rennende nese , tett nese , nysing og at det klør i nesen og øynene er vanlige symptomer ved allergi mot pollen eller pelsdyr. Plagene varierer fra lett ubehag til vesentlig redusert livskvalitet. Les også: Legenes råd mot tett nese.


Allergi tett nese

Allergisk nesetetthet eller rhinitt skyldes en allergisk reaksjon på stoffer som kommer i kontakt med neseslimhinnen. Rhinitt betyr betennelse i neseslimhinnen. Den allergiske reaksjonen utløser en lokal betennelsesreaksjon, inflammasjon. Dette fører til kløe i nesen , nesetetthet, rennende nese , nysing. Så for å holde oss innefor temaet så kommer det noen råd her fra noen innsendere.


Tett nese - kjerringråd. Allergi er en overdrevet immunrespons på en substans som egentlig ikke er farlig. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt.


Allergi tett nese

Finn informasjon om din resept her! Her kan du bestille klargjøring. Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Viktigste behandling er allergensanering.


Mange pasienter kan være fri for symptomer deler av året. Ved behov for medikamentell behandling gis behandling som ved terapitrapp (se over). Henvis til fastlege for oppfølging. Har fått hjelp av Rhinocort, men skulle heller ha funnet årsaken til den tette nesen.


Allergi tett nese

Har i en måned testet på acetylsalisylsyre og kuttet Rhinocort samtidig som vi reduserte kraftig fruktjuicer og frukt, men ketchup er vanskelig å kvitte seg med. Syntes i en periode jeg merket bedring, men siste uken har nesen igjen vært tett. Pasienter med vasomotorisk rhinitt kan deles inn i to grupper: De med våt nese , som plages med at det stadig renner fra nesen. De med tørr nese , der plagene først og fremst er tett nese med dårlig luftpassasje, men minimal renning fra nesen. Mens ved pollen og gressallergi vil man få rennende nese i vår og sommerhalvåret.


Ved allergi vil snørret typisk være rennende, klar og tyntflytende, nesten som vann. Man kan også ha andre symptomer samtidig som nysing, tett nese og kløe i nese og øyne. Snakk med din lege om dette. En tett nese oppstår når slimhinnene hovner opp. Det finnes flere grunner til at dette skjer.


En forbigående forkjølelse, influensa, ulike former for allergi , skjev neseskillevegg, kronisk betennelse i slimhinnene i nesen eller nesepolypper, er noen av årsakene. Han plages en god del med kløe i nesen , eksem ved neserot og har mye vondt i hodet. Han får av og til nesespray for allergikere, og så tar han aerius sirup hver kveld. Det jeg lurer på er, er det normalt at en gutt skal gå slik rundt med hodepine flere ganger i uka, og hvorfor klør han slik i nesa selv om vi medisinerer han.


Har du tett nese på grunn av forkjølelse eller allergi. Legemiddelet natriumkromoglikat som nesespray kan også hjelpe mot tett nese , men anbefales vanligvis kun når andre behandlinger ikke har hatt effekt. Behandling med kortisonpreparater. Dersom antihistaminer ikke virker godt nok, kan du prøve inhalasjonspulver til nesen eller nesespray med kortison.


Allergi tett nese

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg