tirsdag 17. januar 2017

Fysisk og psykisk helse

Psykisk helse og fysisk aktivitet. Fysisk aktivitet fremmer helse , bedrer humøret, gir energi, og reduserer stress. Forfatteren skriver at siden effekten av fysisk aktivitet er så godt dokumentert, vil trening være viktig for folkehelsa også på dette området. Fysisk og psykisk helse må ses i en sammenheng.


Mennesker med alvorlige psykiske lidelser og rusproblemer lever i gjennomsnitt ca år kortere enn andre.

Hvis vi sliter psykisk beveger vi oss ofte mindre enn andre, mange isolerer seg, spiser dårlig, sover dårlig og er ensomme. En god balanse mellom disse gjør det lettere å mestre hverdagen, på godt og vondt. Hva er psykisk helse ? God psykisk helse defineres som evnen til å fordøye livets påkjenninger, og den er et resultat av vår totale utvikling – følelsesmessig, intellektuelt, fysisk og sosialt.


Ikke noe menneske vil kunne gå gjennom livet uten påkjenninger av noen grad. For mennesker er fysisk helse en god og sunn kropp, som oppnås ved hjelp av jevnlig fysisk aktivitet, god ernæring og nok hvile. Fysisk helse innebærer den generelle tilstanden til en levende organisme til en gitt ti og handler om en kropps sunnhet, frihet fra sykdom eller funksonshemming.


Hensikten med denne artikkelen er å redegjøre for den vitenskapelige status for forholdet mellom fysisk aktivitet og mental helse på bakgrunn av en kritisk gransking av litteraturen.

Fysisk eller somatisk helse er god kroppslig helse som oppnås gjennom en god balanse mellom regelmessig mosjon, sunn diett og hvile. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Hælspore, urolige ben, fotsopp, hallux valgus, benhinnebetennelse? Rask levering - dagers åpnet kjøp.


Finn laveste nettpris her. Mye tidligere forskning har sammenliknet fysisk aktive personer med fysisk inaktive personer. Han er forsker i psykologi ved Gøteborgs universitet. Rådet for psykisk helse er en frittstående paraplyorganisasjon, med medlemsorganisasjoner, som skal være en pådriver for god psykisk helse. Forskning og faktainformasjon om psykisk helse.


Vi gir også tilbud om samtale og veiledning til pårørende. For treningssentre, aktivitetssentre (eldresentre, seniorsentre) og institusjoner for eldre (sykehjem, omsorgsboliger). Redusert fysisk aktivitet spilte en noe mindre rolle.


Våre funn tyder på at sosiale medier i seg selv ikke er skadelig, men at hyppig bruk påvirker kjente positive faktorer for psykisk helse blant unge jenter som søvn og fysisk aktivitet. Trivsel og god helse. Livsmestring i barnehagen.


Grunnlaget for god psykisk helse legges når vi tør å snakke like høyt om vonde tanker som vonde knær.

For det er jo ingen grunn til å hviske. Gjennom et langt liv vil de fleste av oss oppleve å ha det både godt og vondt – både på utsiden og på innsiden. Vi har alle en psykisk og en fysisk helse.


Mental helse i Trøndelag har inngått et samarbeid med Trondheim Maraton som arrangeres i Trondheimden 1. Det er helt normalt. Samarbeidet innebærer en profilering av fysisk aktivitet og psykisk helse i et folkehelse perspektiv. Helsebiblioteket har samlet norske, danske svenske og engelskspråklige retningslinjer innen psykisk helse.


Men fysisk aktivitet er så mangt, og folk er forskjellige. Hjemmesykepleie, fysisk- og psykisk helse. For å få grep om konkrete sammenhenger mellom fysisk aktivitet og psykisk helse , må vi ta utgangspunkt i individets sammensatte situasjon.


De påvirker hverandre gjensidig. Hvilke omstendigheter preger livssituasjonen? Vi vil her ta opp temaer om fysisk helse sin påvirkning på din psykiske helse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg