torsdag 19. januar 2017

Feber etter vaksine voksen

De fleste personer får liten eller ingen reaksjon etter vaksinering. Kontakt derfor alltid lege hvis du er bekymret. I svært sjeldne tilfeller kan noen få alvorlige allergiske reaksjoner etter vaksinasjon. Symptomer på dette er elveblest (kløende utslett, blemmer) over hele kroppen og pusteproblemer.


De farligste allergiske reaksjonene kommer raskt etter vaksinasjon, og derfor må du vente på vaksinasjonsstedet i minst minutter etter vaksinasjonen.

Dette gjør at noen mangler beskyttelse mot meslinger fordi de hverken har fått vaksine eller har gjennomgått sykdommen. Ved tvil anbefaler vi én dose MMR- vaksine. Disse er sjeldne, og i de fleste tilfeller er symptomene milde og kortvarige. Når så mange mennesker er involvert, vil det statistisk sett alltid være noen som blir syke rett etter å ha fått en vaksine. Hadde bare feber til midt på dagen andre dag, han fikk også vaksina kl.


Vi gjorde det såånn at vi ikke hadde planer den dagen han skulle ta vaksine tilfelle han skulle bli slapp, geinete og få feber. Feber etter 3-mnd vaksine Familie,. Små barn tåler høyere feber enn voksen og får lettere høy temperatur, uten at det er feber som i sykdom.

Etter allergiske utslett kan det være aktuelt med spesielle forholdsregler ved neste vaksinasjon, og i noen tilfeller bør ikke personen få flere doser med samme vaksine. Ikke-allergisk utslett etter vaksinasjon kan være plagsomt, men er ufarlig og bør ikke føre til noen spesielle tiltak ved neste vaksinasjon. Skogflåttencefalitt. Vaksine mot skogfåttecefalitt inngår ikke i det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, men anbefales av norske myndigheter dersom man ofte blir bitt av flått i områder i Norge der skogflåttencefalittsmitte forekommer.


Hepatitt B- vaksine gir få bivirkninger, de vanligste er smerter, rødhet og hevelse på stikkstedet. Spørsmål: Datteren min tok MMR vaksina for en uke siden i dag. Hun var litt snørrete og hostet litt da den ble satt, men hadde ikke feber , så helsesøster mente det gikk greit at hun fikk den. Fikk beskjed om at hun kunne få feber fra en til to uker etterpå.


Sønnen min fikk vaksine for andre gang (mnd) i går, og har nå 3i feber. De fleste av oss er altså vaksinert mot en hel rekke sykdommer gjennom barnevaksinasjonsprogrammet, som i dag inkluderer vaksiner mot sykdommer. Jeg har ikke gitt ham febe. Noen av vaksinene vi tok som barn bør imidlertid tas igjen i voksen alder. Babyen vår har vanligvis 3i temp, nå er hun oppe i 3 fikk beskjed om å gi febernedsettende ved 39°.


Er det vanlig at den plutselig går så høyt som til grader, eller enda høyere etter vaksine ? Hun tok vaksine i går og har 3i feber. Hun er også utilpass, så hun har fått paracet.

Feberen er nå på 3og hun sover i vogna etter å ha drukket melk. Hun har litt nedsatt allmenntilstand og er også snørrete. Barn kan få feber av vaksinen.


Enkelte barn kan bli irritable, få litt hudutslett eller få hovne lymfekjertler. Et lite antall barn kan få krampeanfall. Man skal aldri trene når man har feber. Man kan trene når man er forkjølet, men ikke med feber. Den mest presise målestokken vil være å sjekke temperaturen før man eventuelt trener, for å være sikker på at man ikke har feber , sier Voisin.


Hvorvidt gjelder å jobbe med feber , mener han at dette er helt avhengig av hvilken jobb man har. Dette er kroppens mekanisme for å bekjempe organismer som virus og bakterier. Det er kroppen selv som forårsaker feberen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg