fredag 27. januar 2017

Gravid uke 7 trøtt

I uke eller kjenner mange nå ett eller flere symptomer på at man er gravid. Det er vanlig å være trøtt , kvalm, svimmel og få større bryster. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Du kan lytte til podcasten i spilleren over eller ved å søke opp Babyverden uke for uke der du lytter til podcaster. Fødselslege Tilde Broch Østborg: Embryoet begynner å ligne mer på et menneske, men proporsjonene er annerledes.


Barnet vokser utrolig fort denne uken , hele én millimeter om dagen!

I løpet av disse syv dagene blir barnet mer en dobbelt så langt. Det lille hjertet slår og pumper blod til alt cellevevet. Det er allerede full aktivitet i de cellene som kommer til å danne hjernen. De ulike delene av den primitive hjernen begynner å få sine spesielle funksjoner. Hjernen blir altså mer og mer kompleks.


Jeg var også mye trøtt før jeg fant ut at jeg var gravid. Har alltid vært en trøtt person, men hadde perioder i januar der jeg var ekstra trøtt , og det va nok på grunn av at jeg var gravid. Fant det først ut i februar på grunn av andre årsaker. Siste uka har jeg: - vært konstant trøtt og sliten, som om kroppen ikke klarer å våkne, går rundt i en døs og orker ingenting, vil bare ligge i senga og sove bort alt sammen - influensafølelse, bare fryser - hjertebank - kvalme, gulpinger, følelse av å ville spy, men får det ikke til - svimmel, k.

Litt ømme pupper kanskje. Trøtt uke spør eksperten: I starten av svangerskapet så var jeg mye trøtt , i andre trimester har trøttheten vært normal, men nå den siste måneden har jeg vært ekstremt mye trøtt igjen. Rundt prosent av norske gravide blir sykmeldt en eller flere ganger i løpet av svangerskapet.


Flere mener nå at dette tallet burde vært lavere. Hva er dine erfaring med sykmeldinger for gravide ? Jeg var gravid på samme tid ifjor også, men sluttet å være kvalm etter litt over åtte uker. Ellers var alt som før - jeg var oppblåst, trøtt , brystene var ømme osv.


Halvannen uke senere var jeg på ultraly og det viste seg at utviklingen hadde stoppet opp etter uker og dager. Uke trøtt hele tiden. Hei jeg er gravid i uke nå og er så trett hele tiden, jeg vil bare sove. Gravid uke og 8. Nå kjenner mange ett eller flere symptomer på at man er gravid.


Du føler deg kanskje trøtt og slapp og løper oftere på do og tisser. Hvis du måler morgentemperaturen for å fastslå når du har eggløsning, og oppdager at temperaturen holder seg forhøyet mer enn to uker , så kan det være et tegn på at du er gravid. Smerter i magen kan lett forveksles med menstruasjonssmerter, men det kan være et tidlig tegn på at du er gravid. Fant ut at jeg var gravid for en uke siden. Har siste dagene begynt å føle meg litt uvel.


Er trøtt hele tiden (kjempetrøtt, gjesper hele tiden) og uvel. Uvelheten kommer og går litt.

Noen ganger i bølge med kvalme. Er det innbilning eller? Kan man merke det så tidlig? Er litt bekymret for jo.


Jeg var jo kvalm de to gangene jeg har vært gravid tidligere, men husker ikke at det satte inn så ekstremt en bestemt dag. Og noen som har erfart en plutselig forverring i formen idet man har bikket uker ? Før jeg fant ut jeg var gravid i uke , så trodde jeg det var noe alvorlig gale med meg. Og klassekamerater bare himler med øynene der jeg kommer i halsvime klokken ti om morgenen, endelig klar for skolen, og kommer med moralprekner om at jeg må skjerpe meg. Mange opplever stikninger og ubehag nederst i magen og noen må tisse ofte fordi livmoren tar mer plass.


Knøttet er nå mm langt, hjertet har begynt å slå og anlegget for organene legges.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg