onsdag 18. januar 2017

Egenandelskort 2

Har du betalt for mye, blir det du har krav på automatisk tilbakebetalt. Barn under år og personer med godkjent yrkesskade er fritatt for å betale egenandeler for behandling hos fysioterapeut. Alle privatpersoner må betale en egenandel ved bruk av det offentlige helsevesenet. Det finnes to frikortordninger, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. De gjelder for ulike helsetjenester.


Har innbygger fått frikort i den ene ordningen, kan det ikke benyttes i den andre ordningen. Ordningene gjelder ulike tjenester. Du får frikort for helsetjenester når du har betalt over et visst beløp i egenandeler.


Frikort egenandelskort omfatter egenandeler for fysioterapi, enkelte former for tannbehandling, opphold ved godkjent rehabiliteringsinstitusjon og behandlingsreiser til utlandet i regi av Oslo universitetssykehus – Rikshospitalet. I tillegg til å modernisere egenandelskortene, vil beløpet for egenandelstak øke fra 1. Du trenger ikke lenger henvisning fra legen for å få stønad til fysioterapi. Du kan også lese mer om frikort på denne siden: Frikort for helsetjenester. I mange tilfeller må du ut med en egenbetaling i møtet med offentlige behandler og tjenesteytere som ikke teller med i opptjeningen til frikort.


Noen få typer tannbehandling omfattes av reglene for frikort egenandelstak 2. Vær imidlertid oppmerksom på at dersom du har rett på tannbehandling i den offentlige tannhelsetjenesten, kan du som hovedregel ikke få refusjon fra Helfo som en del av folketrygden. Unntatt er barn under år og personer som får behandling for godkjent yrkesskade. Kiropraktorutdanninga er ikkje tilgjengeleg i Noreg, men er i nokon land ei femårig universitetsutdanning på mastergradsnivå, etterfølgt av eitt år obligatorisk turnusteneste hos ein godkjent kiropraktor. Stønad til legemidler etter individuell søknad.


Det kan ytes stønad til legemidler etter individuell søknad for bruk som ikke er omfattet av § når det for den enkelte pasient kan dokumenteres at ressursbruken står i et rimelig forhold til nytten av legemidlet hensyntatt tilstandens alvorlighet. Egenandeler hos fysioterapeut går på egenandelskort 2. I egenandelstak inngår egenandeler fra lege, psykolog, poliklinikk (sykehus), røntgeninstitutt, pasientreiser, medisiner og utstyr på blå resept. Behandling av personer med diabetes type og BMI over 35. Kun personer med diabetes type 1. Tilbyr daglig poliklinikk, kurs, gruppesamlinger og temakvelder.


Mer informasjon Rehabilitering Helse Sør-Øst. Skattekort, skattemelding (selvangivelse), skatteoppgjør, skattelister, tema og fradrag som hjelper deg til å få riktig skatt. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt.


Oversikt over egenandeler på helsenorge. Virksomhetsleder for Pleie- og omsorg - Nesseby. Folyre, et b-vitamin, er et slikt eksempel.


Etter opplæringsloven § -har alle rett til gratis grunnskoleopplæring. Skolen plikter å dekke bl. Fravær til kontroll o. Mesteparten av pasientene er avhengige av å komme til leger, sykehus og hente medisiner hos apoteker. De er avhengige av medisiner som er registrert med egenandeler i egenandelskort og egenandelskort 2. I tillegg bruker de medisiner som ikke blir dekket av begge egenandelskortene.


Hvor lang tid tar det fra man sender inn egenandelskort til man mottar frikortet? Er det bare meg, eller er det veldig ofte at man ikke får innfridd egenandelen, grunnet ditt og datt (ugyldig kvittering, etc.)? Du betaler en egenandel for behandling både hos kommunal fysioterapeut og hos privat fysioterapeut som har driftsavtale med kommunen.


Dette er ganske irriterende. Trygden yter stønad til dekning av utgifter til undersøkelse og behandling hos lege. Det kan være mye å spare på å reginansiere forbrukslån.


Du bør aldri bruke informasjon fra Internett, inkludert , som eneste kilde til avgjørelser eller tiltak i helsemessige spørsmål. Ved legemiddelspørsmål bør du rådspørre apotek eller lege, ved helsespørsmål relevant autorisert helsepersonell, og ved dyresykdom bør du rådspørre veterinær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg