tirsdag 10. januar 2017

Kalorier sukker

Finn ekte, modne kvinner som vet hva de vil ha i disse gratis dating sites! Ikke kast bort tid med dumme jenter! Møt ekte kvinner i premium-dating sites.


Hjælp til vejning af sukker (baseret på et gennemsnit af mærkevarer) Du kan bruge knappen herunder til at fjerne udvalgte kolonner. Søtningsstoffer som skal erstatte sukker har gjerne få eller ingen kalorier , men kan også komme med en lei bismak.

Derfor finnes det et marked for sukkererstatninger som smaker likere vanlig sukker , men som har færre kalorier. Et slikt søtstoff er sukkeret tagatose. Kcal i 1gram produktet.


Ble lite brukt før men har økt veldig i de siste år. Veldig mye av det sukkeret vi spiser får inn gjennom ferdigmat. Noen kommer jeg innpå i egne artikler. Karameller, krokodiller, lakrisrundinger, colaflasker, sure føtter - vi eeeeeelsker smågodt!


Men, som de fleste sikkert er klar over, er ikke akkurat smågodt noe du bør spise hver dag, eller store mengder av, da bitene gjerne inneholder mye sukker , fett og kalorier.

De energigivende søtningsstoffene gir blodsukkerstigning og en del kalorier. Både vanlig sukker , fruktose og sukkeralkoholene (som slutter på – ol) gir 5- kalorier per gram. Når det gjelder fruktose bør du ikke spise mer enn gram daglig, som utgjør ca. Skipper lakrisbåter: 1kalorier er gram godteri. Kick lakris: 1kalorier er 3gram godteri.


Det tilsvarer båter. Lakris består som regel av sukker og hvetemel, altså karbohydrater som gir lavere kaloriinnhold enn fettrik. Kalorier per 1gram er 390.


De fleste rødviner og hvitviner har langt mer kalorier fra alkohol enn fra karbohydrater. Til sammenligning inneholder et lite glass friskpresset eplejuice (uten tilsatt sukker ) ca. Sukker og kalorier i vin. Høy alkoholprosent gir flere kalorier.


Jo høyere alkoholprosent, dess flere kalorier. Likør og brennevin har størst alkoholprosent og dermed flest kalorier. Coca-Cola zero er kanskje det mest kjente zero-produktet, og inneholder verken sukker eller kalorier. Matkontrollen har sjekket andre produkter som kaller seg zero, og som mange kanskje kan.


Muffins inneholder generelt mye sukker , fett og kalorier.

Men i de muffinsene som er å få kjøpt i de største matvarekjedene, er det faktisk mest av det sunne fettet og ikke så mye mettet fett. Deretter finner du ut det totale kaloriinnholdet i din vin. Da kan det fort bli en del ekstra kalorier , fett og sukker.


Spiser du ti pepperkaker om dagen – noe som egentlig er ganske lett å få i seg – får du i deg 3kalorier ekstra. Dette er like mye som en liten lunsj, men metter langt dårligere fordi pepperkaker inneholder lite fiber og protein. Noen ser på honning som mindre raffinert og mer naturlig enn vanlig hvitt sukker , men det man må være klar over er at det inneholder både sukker og kalorier , og du skal derfor ikke overdrive inntaket av honning. Her er det både sukker og kalorier , sier Christine Gørbitz, klinisk ernæringsfysiolog ved Ahus. Hun har sett på zeroprodukter som vaniljesaus, nugatti, yoghurt og iskaffe.


Selv om kjeks inneholder mye kalorier , metter det forholdsvis dårlig. Nettopp det at kjeksene ikke metter så mye, kan være en fordel hos en som er syk eller småspist. I slike situasjoner kan det være fint med en kjeks som er rik på sukker og kalorier. Mye kalorier og sukker ? Ett eksempel er bananen som ofte blir sett på som en frukt med mye kalorier og mye sukker.


Ja, banan tilhører de fruktene som inneholder noe mer kalorier per enhet, men det er fortsatt ikke mye å snakke om, skriver Bama på sine hjemmesider. Begrens inntaket av tilsatt sukker til mindre enn prosent av det totale energiinntaket (energiprosent) ditt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg