tirsdag 31. januar 2017

Tannlege refusjon

Tannlege refusjon

Med tannlegevakt for akutt hjelp. Oslo Tannlegesenter er åpent 8-21. Helfo utbetaler stønad etter fastsatte takster, mens tannlegen eller tannpleieren har fri prissetting. Beløpet du får dekket kan derfor være lavere enn det du har betalt.


Tannlege refusjon

Finn billigste tannlege. Du kan benytte hvilke som helst tannlege i Norge. Husk at ut det året du fyller år, får du rabatt hos den offentlige tannhelsetjenesten. Vær oppmerksom på at privatpraktiserende tannleger opererer med ulik prisstruktur avhengig av tidsbruk og andre faktorer.


Husk derfor å be om prisoverslag før behandlingen. Stønaden gis etter faste takster avhengig av hvilken behandling som er gitt. Tannlegen står imidlertid fritt til å ha sine egne priser, og et eventuelt mellomlegg mellom tannlegens pris og folketrygdens takster må du dekke selv. Enkelte grupper er fritatt for egenandeler og får dermed refusjon som tilsvarer taksten.


I følge Helsepersonelloven må tannlegen eller tannpleieren kunne dokumentere vurderingene i pasientjournalen. Vi har direkte oppgjør med Helfo. Du betaler i disse tilfellene kun en egenandel. Artikkelen beskriver prosessen rundt det å få slik støna hva tannlegen må passe på i denne sammenheng og også NTFs kontakt med NAV rundt dette temaet. Tannlegen er ikke part i vurderingen av om pasienten skal få innvilget økonomisk stønad til tannbehandling, det er pasienten selv som må søke.


Tannhelse i folketrygden, økonomisk støtte til tannbehandling NAV. Hovedregelen er at man som voksen betaler all tannbehandling selv. Uansett om du har fått privat eller offentlig tannbehandling, har du mulighet til å klage på behandlingen. Det første du bør gjøre er å diskutere saken med tannlegen eller tannpleieren som behandlet deg. Har du brukt en offentlig tannklinikk kan du i andre rekke klage til fylkestannlegen.


Tannlege refusjon

Les mer om pågående prosjekter og evalueringer innen tannhelse som avdeling for kommunale helse- og omsorgstjenester i Helsedirektoratet har ansvar for. Regelverk og takster Du som utfører behandling med refusjon fra Helfo, kan kreve refusjon på bakgrunn av aktuelle takster og regelverk. Hvis mer enn én tannlege har behandlet deg, må hver tannlege fylle ut skjemaet selv om hele behandlingen utføres ved samme klinikk. Er du over år er det i utgangspunktet meningen at du skal betale tannlegeregningen selv, men det er noen som kan få refusjon for tannlegebesøket.


Du kan få dekket behandling av folketrygden om du har særskilt grunn til det, eksempelvis dersom du har kronisk tannkjøttsykdom, hareskår eller hull i ganen, sier. Refusjon for tannlege. Barn og unge: Helsedepartementet har satt klare retningslinjer for hvilke bittavvik som gir rett til refusjon. For å få refusjon må behandlingen påbegynnes innen utgangen av det året pasienten fyller år.


Tannlege refusjon

Det ytes fra til 1 refusjon. Dersom flere søsken trenger behandling økes refusjonen. Om du fyller år i inneværende år eller er yngre kan du gå til offentlig tannlege og kun betale en egenandel på , dette vil være billigere for deg.


Vi hjelper deg å finne rett klinikk ved at du ringer oss eller sender en e-post med adressen din. Sammen Tannlege Danmarksplass. Solheimsgaten 2 inngang B, 3. Alle tannleger er pålagt å legge inn priser på nettstedet.


Se hele prislisten til den valgte tannlege. Filtrer også på åpningstider, studentrabatt, parkeringsplass og universiell utforming.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg