søndag 8. januar 2017

Smerter i leggen

Tegn på lungeemboli kan være smerter i brystet, pustevansker, svimmelhet og besvimelse. Typiske symptomer kan være hevelse, misfarget hu eksem, sårdannelse, hudkløe, smerter og tyngdefornemmelse i benet. Ved sterk muskelaktivitet kan musklene svelle ut, det blir trangt i muskellosjen, og det oppstår smerter på forsiden av leggen. Klassifisering av vondt i leggen. Mange sier at de har kroniske eller akutte smerter uten å egentlig kjenne til fakta i forhold til tidsklassifisering av slike smerter , så her er en oversikt.


Akutt vondt i leggen.

Sykdommer i andre deler av muskel-skjelett-systemet enn leggen kan også bidra til at det oppstår smerter i leggen. Også skiveprolaps i ryggen kan føre til smerter i leggen. Mange opplever smerter i og rundt leggen. Har tidligere aldri hatt antydning til smerter eller ubehag i leggen. Etterhånden plages jeg mer og mer og smertene er til tider ganske markante.


Utvendig på leggen kan intet spesielt ses. Dersom en slik propp rives løs og finner veien til lungene, kan det fort bli alvorlig. Har variert litt fra dag til dag om hvor vondt det har vært, men de siste dagene har det vært ille.

Han beskriver det som sårhet og svie i musklene. Blir ikke bedre av massasje. Vondt uansett om han bruker beina eller er i ro, uavhengig a. Fakta om Blodpropp i leggen : Blodpropp i leggen er en akutt medisinsk tilstand som krever rask medisinsk behandling.


Hvis en slik propp løsner og følger blodbanen til lungene, kan det få svært alvorlige følger. Blodpropp i leggen gir symptomer som hevelse i den ene leggen , smerter ved bevegelse og sårhet ved trykk og noen ganger feber. Smerter bak på leggen etter jogging - Trening og. Det finnes mange forslag til hva man bør gjøre når plagene er kommet.


Jeg har i det siste opplevd smerter i leggen ved løping. Nå kan jeg så vidt løppe meter før jeg kjenner det. Smertene er lokalisert på fremsiden og innsiden av leggen , nederst. Annen aktivitet som sykling går greit.


Disse er spesielt utsatt for strekk innenfor flere idretter. Musklene gastrocnemius og soleus sitter bak i leggen. I ballsporter skjer det typisk når spilleren strekker seg raskt etter en ball. Strekkskader i leggen forekommer hyppigst i det midtre delen av gastronemicus-muskelen. Den ligger overfladisk, altså ytterst i leggen.


Gjorde øvelser hjemme i tillegg.

Jeg feilbelaster nok en del nå pga smerter og går liksom på utsiden av foten. Siden i sommer har jeg vært nummen og uten følelser på utsiden og litt under foten, og med smerter fra setet, utsiden av låret, rundt kneet og nedover leggen. Nå hadde jeg en god periode på en mnd der jeg bare var stiv og hadde mindre smerter. Men nå smalt det til igjen og jeg har fått store smerter i korsryggen med stråling nedover i venstre bein igjen. Nummen i leggen både i siden og fremme på leggen.


Stikkende smerter innimellom. Slike tilbakevendende smerter i leggen er ikke uvanlig etter en avrivningsskade som du sikkert primært hadde. I etterkant blir muskulaturen litt kortere og svakere og det kommer lett problemer. I tillegg til det du har fått råd om, legg inn sykkeldager.


Dette er ikke bare avlastende, men er glimrende sirkulasjonstrening også. Krampen oppstår ofte på natten eller når du hviler. Muskelsammentrekninger kan oppleves som en brå smerte i leggen og vare fra noen få sekunder til minutter. Leggmuskelen kan føles sår i opptil timer etter krampen.


Vi minner igjen på at en betennelse og en infeksjon er to helt forskjellige ting – hvis du får en kraftig betent reaksjon med varmeutvikling, feber og puss i området, så har du en infeksjon, men det går vi nærmere innpå i en annen artikkel. Leggen består av to ben (tibia og fibula), en rekke muskler, sener og bursa (slimposer). Alle disse strukturene kan være opphavet til smertene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg