tirsdag 17. januar 2017

Baby sover lite

Sover barnet greit på natten, gjør det ikke noe om det fortsatt trenger å sove lenge på dagen. Men en ettåring bør ikke sove mer enn maks tre til fire timer på dagtid. Sover barnet mye på dagen og lite på natten, bør man justere på dette, mener Fuglestad.


Generelt sett reagerer barn mer paradoksalt enn oss voksne. Vi blir mer tilbaketrukket og sløv av for lite søvn, mens barn gjerne blir mer aktive, sier Pallesen. Dårlig søvnkvalitet.

Atferdsvansker og lærevansker kan også være et tegn på at barnet sover for lite eller har dårlig søvnkvalitet. Har du en baby som våkner tidlig? Tips til hvordan få babyen til å sove lenger om morgenen, slik at babyen ikke våkner kl. Babyer kan fint sove gjennom natten.


Og prøve å sove selv mens de sover , ettersom de våkner hele natten gjennom. Eldste gikk jeg mye tur me for han sov i vogn, men yngste liker ikke vogn. Denne gangen visste jeg hvor lite jeg får gjort, og at å lese en bok er noe som skjer om et par år. Ble mye bedre da jeg som ammet kuttet alt av melk.


En blir helt sprø av så lite søvn, håper det snart går over for dere jeg dusjet og gikk på do med baby i armene i noen måneder, men etterhvert ble det mye bedre!

Ofte lurer man på om barnet får nok søvn, eller om det sover for mye. Inspirert av tråden om sovebabyer! Dere som synes dere har babyer som sover lite : Hvor lite sover de, egentlig?


Gutten min (mnd) hadde skikkelig godt sovehjerte som nyfødt (som de fleste), men de siste månedene har han blitt stadig mindre interessert i soving, og da spesielt på dagen. Hvis datteren vår sover i fem tiden, så utsetter jeg legging til nærmere ni. Mitt tips er å gå inn med ca min mellomrom så lenge hun skriker. Legg henne ne gi henne smokken, si det er natt og gå ut igjen (jeg tar også et lite sniff i tilfelle det har kommet noe stort i bleia).


Ubevisst kan dette påvirke når de griper inn når barnet våkner mellom søvnsykluser eller sover urolig. Noen mennesker har behov for mye søvn, andre mindre. Dette er sant for voksne, men også for barn.


Noen sover lite fra spedbarnstiden og gjennom livet. I en familie med flere barn kan man ha helt forskjellige søvntyper. Små babyer har veldig ulike sovevaner.


Nyfødte sover i gjennomsnitt timer i døgnet. De skiller ikke mellom dag og natt. Mens babyen sover , går den gjennom ulike. Lorentzen synes ikke at det er grunn til å bekymre seg dersom babyen sover svært lenge om gangen. Opp mot timer trenger ikke være unormalt.


Dersom du har en baby som sover mer enn timer ville jeg nok sett litt på allmenntilstanden og oppsøkt lege, sier hun.

Søvnforskere antar at prosessene som styrker hjernens modning og utvikling, foregår nettopp i periodene med aktiv søvn. Som nevnt kan mangel på søvn føre til nedsatt konsentrasjon og hukommelse. Bæresjal, derimot, sover han lenge i. Siden storesøster på år også trenger litt tid med mamma, så sover baby ofte i bæresjalet (sovner raskere, sover lengre), slik at jeg kan være mamma for henne og delta på ting med henne. Men føler for å understreke at nattesøvnen er god - timer søvn med noen matpauser underveis. Et tre måneder gammelt spedbarn sover 13–timer i døgnet.


På denne tiden skjer det imidlertid noe som kan medføre en stor endring i livet deres: Babyen begynner å kunne skille mellom dag og natt. Sammenheng mellom søvn og mat De første månedene sovner babyen ofte mens den ammes eller mates med flaske. I mnd alder skal de helst sove 3-t på dagen. Da sliten hun mer med å finne roen og sovne, samt at hun har vanskeligere for å komme ned i den dype søvnen som gjør at hun sover godt og lenge.


At barnehagebarn må vekkes på morgenen, kan være et tegn på at de ikke får nok søvn. Men ofte våkner barn som sover for lite ekstra tidlig. Og gjerne flere ganger om natten. Det er kanskje litt lite. Søvnterapeut og helsesøster Karin Naphaug mener mange norske barn legges altfor seint.


Må man skifte bleie på barnet, så gjør dette med så lite ståhei som mulig. Er barnet tørst, så gi det vann. Dette kan høres strengt ut, men det eneste man gjør er å fortelle barnet at natten er en tid der man sover. Mange barn får for lite søvn:.


En fire måneder gammel baby kan fint sove fra halv syv til seks,. Noen barn sover bare min av gangen men da bør det jo være flere. Konkrete råd er vanskelig å gi med så lite info.


Vi har en åring og mnd baby.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg